(video) Vezi cum arată un VW Golf din 1980 care nici 1200 de km nu a parcurs. În curând va fi vândut prin licitaţie

Un Volkswagen Golf Mk1 (de primă generaţie) cu un parcurs foarte mic va fi scos în curând la vânzare prin licitaţie. Automobilul legendar este într-o stare impecabilă, parcă de curând plecat din fabrică, dar şi are, de asemenea, o poveste interesantă în spate.

Parcursul acestui exemplar din 1980 este de doar 738 de mile sau 1.188 de km. Cea mai mare parte a acestei distanţe a fost parcurse în legătură cu o metodă mai neobișnuită de achiziţie a sa pe timpuri.

În anii ’80 ai secolului trecut, mașinile de origine germană costau în Europa continentală semnificativ mai ieftin decât în Marea Britanie. Era posibil de comandat o maşină cu volan pe dreapta în Belgia sau Olanda, după care prin “import gri” sau prin livrare de adus pe insulă, de achitat toate taxele necesare şi astfel de economisit o sumă frumuşică.

Asta a şi făcut cumpărătorul acestui hatchback de culoare verde deschisă. Însă de ce nu l-a exploatat în mod obişnuit? Adevărul este că primul proprietar l-a cumpărat pentru a-l avea în rezervă!

La acel moment el deja avusese un Golf diesel de culoare albă. Automobilistul a crezut că automobilul care consumă motorină nu-l va conduce pentru totdeauna, așa că în avans a avut grijă de unul nou. După cumpărarea maşinii descrise în articol, el a decis să continuă să utilizeze Golf-ul alb, însă ăla tot mergea şi nu dorea să se strice. Și astfel au trecut 15 ani.

După această perioadă, proprietarul și-a dat seama că nu va mai putea exploata o mașină veche de 15 ani, care deja poate fi catalogată ca un exponat de muzeu. El a înregistrat-o pentru prima dată abia în 1999 (adică la 19 ani de la cumpărare) și a vândut-o imediat unui colecționar.

Judecând după imagini, Golf-ul este într-o stare estetică excelentă. Sub capotă totul este la fel ok. Exemplarul va fi vândut în cadrul Silverstone Auctions în ziua de 13 noiembrie.

Cmentariile sunt închise