(foto) Audi anunţă o baterie actualizată şi autonomie mai mare pentru modelele Q5, A6 şi A7 PHEV

Versiunile plug-in hybrid ale modelelor Audi Q5, Q5 Sportback, A6 Sedan, A6 Avant și A7 Sportback sunt disponibile acum cu o baterie litiu-ion cu o capacitate mărită de la 14.1 la 17.9 kWh. Ca urmare, producătorul german spune că autonomia electrică a crescut în funcţie de model până la 91 de km în ciclu NEDC sau 73 de km în ciclu WLTP.

Suplimentar, cu un încărcător de bord mai performant, încărcarea completă poate dura acum aproximativ 2.5 ore, unde mai pui că dimensiunile bateriei nu s-au schimbat în ciuda conținutului crescut de energie!

Capacitatea de stocare a bagajelor, gradul de utilizare și variabilitatea rămân neschimbate:în funcție de model, capacitatea bagajelor este cuprinsă între 405 litri (A6 Avant) și 465 litri (Q5). Cu bancheta spate rabatată, spațiul maxim utilizabil crește până la 1.535 litri (A6 Avant) și, respectiv, 1.405 litri (Q5). Podeaua portbagajului este încă la nivel, adică proiectată fără trepte, în toate modelele.

Adiţional acestui anunţ, Audi lansează şi versiunea mai accesibilă A6 Avant 50 TFSI e quattro. Acesta oferă 299 CP şi 450 Nm dintr-un benzinar turbo de 2.0 litri, combinat cu un motor electric de 105 kW.

Ca și în toate modelele PHEV de la Audi, sistemul de încărcare compact face parte din echipamentul standard. Acesta cuprinde cabluri și ștecăre pentru prizele de uz casnic și industrial, dar și un panou de control.

Prețul de bază pentru A6 Avant 50 TFSI e este de 61.790 de euro. În Germania, acesta este eligibil pentru bonusul de mediu și beneficiază, de asemenea, de reducerea cu 50% a taxei auto pentru companii, dacă este folosită ca maşină de serviciu.

Cele cinci vehicule electrificate au şi o altă caracteristică nouă: în plus față de modurile de operare familiare EV, Auto și Hold, există acum un al patrulea mod de operare numit Charge. Acesta permite încărcarea bateriei de către motorul cu combustie în timp ce conduceți, dacă este necesar, de exemplu înainte de a intra în zonele de mediu cu restricţii de emisii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/