(foto) Specificaţii finale pentru noul Czinger 21C! Iată ce modificări s-au făcut
Czinger, compania auto care folosește un sistem de producție Human-AI inventat intern şi brevetat pentru a construi vehicule performante de ultimă generație, a dezvăluit specificațiile finale ale hipercarului de producţie 21C. Maşina arătată în 2020 a suferit câteva modificări notabile.
Caracteristici cheie:
- Czinger 21C, primul model dintr-o serie de vehicule performante exclusive, care va exista în doar 80 de exemplare, a fost creat parțial folosind tehnologii de fabricație aditivă şi imprimare 3D brevetate.
- Fiecare componentă fabricată utilizând această tehnologie este proiectată computerizat utilizând AI (inteligenţă artificială), e optimizată pentru greutate cât mai mică în raport cu performanţă, ulterior fiind finisată frumos manual. Tehnologiile de fabricație proprii ale Czinger, sistemul de propulsie dezvoltat intern și designul iconic vor ghida viitoarea sa familie de vehicule.
- Acest nou hipercar prezintă actualizări semnificative de la prima sa introducere publică în martie 2020 înainte de Salonul Auto de la Geneva care a fost anulat, inclusiv o lățime actualizată de 2.050 mm. Dezvoltatorii nu explică motivul acestei decizii, dar se pare că a fost făcută de dragul stabilității. Împreună cu arcurile roţilor şi pragurile laterale au fost necesare de înlocuit şi oglinzile retrovizoare.
- Al doilea punct important al rafinamentului este aerodinamica. De dragul său a fost modificat kitul de caroserie, splitterul frontal fiind mărit împreună cu aripioarele laterale, diferită fiind aripa posterioară, dar şi configuraţia difuzorului. Corpul mai lat și “penajul” suplimentar au afectat în mod inevitabil greutatea mașinii.
- Cu 1.250 CP și o greutate uscată de sub 1.240 kg (anterior a declarat una de 1.183 kg), modelul 21C atinge un adevărat raport putere-greutate 1:1. De asemenea, are tracțiune integrală cu un sistem de propulsie hibrid puternic, care include:
- Un V8 twin-turbo de 2.88 litri (950 CP/746 Nm, max. 11.000 rpm), cu un arbore cotit plat, dezvoltat intern şi montat în mijlocul vehiculului, capabil să consume o gamă largă de combustibili, inclusiv metanol reciclat cu carbon și alți e-combustibili, astfel încât să poată funcționa ca un vehicul cu emisii zero.
- Două motoare electrice de mare putere, fiecare alimentând o roată din față cu un cuplu vectorizat. Sunt alimentate de un sistem electric ce funcționează cu o tensiune de 800 V.
- O cutie de viteze secvenţială cu șapte trepte şi un singur ambreiaj, ultra-ușoară, de tip transaxle.
- Bateriile existente sunt încărcate în timpul funcționării atât prin frânare regenerativă, cât și printr-un Motor Generator Unit (MGU).
- Puterea totală se ridică la 1.250 CP, cu posibilitatea unui upgrade opţional până la 1.350 CP.
- Astfel spus, se afirmă că poate face 0-100 km/h în doar 1.9 secunde, 0-300 km/h în 8.5 secunde, iar 0-400 km/h în 21.3 secunde. Modelul standard poate rula cu până la 405 km/h. Cu un kit de caroserie opţional, viteza maximă se poate ridica la 452 km/h (anterior declarată de aproximativ 432 km/h).
- În plus, timpii au fost reduşi pentru exerciţiile 0-300-0 km/h şi 0-400-0 km/h – în doar 13.8 şi 27.1 secunde (anterior s-a spus despre 15 şi 29 secunde respectiv). Mai poate parcurge 402 metri într-un timp record pentru o maşină cu motor cu combustie internă – 8.1 secunde!
- Forţa de apăsare generată la o viteză de 161 km/h este declarată ca fiind de 615 kg, iar la 322 de km/h de 2.500 kg!
Fiecare din cele 80 de maşini vor costa cel puțin 1.7 milioane dolari. Producția va avea loc la fabrica din Los Angeles şi urmează să înceapă în acest an. În același timp, Czinger a spus că alte modele sunt deja în dezvoltare.
Cmentariile sunt închise