(video) Premieră: Hipercarul hibrid Czinger 21C – cu motor V8 de 2.28 litri şi 1250 CP la activ

0

O companie americană vine să se lanseze la Salonul Auto de la Geneva cu un hipercar produs într-un număr limitat. Se numeşte Czinger 21C şi potrivit producătorului poate realiza sprintul 0-100 km/h în doar 1.9 secunde!

Czinger Vehicles Inc. din California a fost fondată de inginerul și antreprenorul Kevin Czinger. Acum cinci ani el a încercat să intre pe piaţa auto prin startup-ul Divergent Technologies, dar după mai multe declarații promiţătoare supercarul Blade dezvoltat aşa și a rămas un prototip. Va avea succes a doua încercare?

Prin ce se remarcă noul Czinger 21C:

  • 21C este fabricat folosind instrumente tehnologice de ultimă oră, care sunt integrate într-un sistem de producție brevetat. Echipa Divergent-Czinger a creat acest sistem de producție, inclusiv software de proiectare și optimizare automatizat, procese de producție brevetate a aditivilor, asamblare automată de înaltă precizie și materiale noi de performanță. 21C este primul vehicul născut din acest sistem revoluționar.
  • Este un coupe cu două locuri, în care scaunele sunt aranjate unul după altul!
  • O mare parte din părţile-componente ale maşinii sunt realizate cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D, iar caroseria îi este în totalitate confecţionată din fibră de carbon. Şasiul combină fibra de carbon cu un aliaj de înaltă performanţă.
  • Unitatea de propulsie hibridă include un motor V8 twin turbo pe benzină de doar 2.88 litri volum, montat central şi care are un arbore cotit plat dezvoltat in-house. Acest motor compact se poate roti până la 11.000 rpm (linia roşie), în timp ce 1.250 de CP îi produce la 10.500 de rotaţii! Respectiv, raportul de putere/greutate este de 1:00, iar de putere la litru este de 329 CP/l.
  • Agregatul este cuplat la o transmisie robotizată ultra uşoară cu şapte rapoarte de tip transaxle şi se ocupă de transmiterea puterii doar pe puntea din spate printr-un ambreiaj multiplu placat cu acționare hidraulică.
  • Fiecare din roţile faţă mai are integrat câte un motor electric cu sistem individual de control, respectiv maşina beneficiază de un sistem de tracţiune integrală. Cele două motoare de tracțiune față continuă, un generator pus în mişcare de arborele cotit și un demaror, alături de o baterie din litiu-titanat, toate fac parte din unitatea de propulsie hibridă.
  • Modelul Czinger 21C are o greutate de 1.250 kg (1.183 kg e cea uscată) şi poate face 0-100 km/h în doar 1.9 secunde (evident în condiţii ideale). Este capabil să parcurgă 402 metri în doar 8.1 secunde, să facă 0-300-0 km/h în 15 secunde şi 0-400-0 km/h în 29 secunde. Viteza maximă se opreşte la 432 km/h, în timp ce o forţă de apăsare de peste 250 kg o înregistrează deja la o viteză de 250 km/h.
  • Se anunţă din start şi versiunea 21C Lightweight track configuration. Acest model are o greutate de 1.218 kg (uscată de 1.151 kg) şi un raport de putere/greutate de 1:03. Datorită corpului cu un kit exterior mai agresiv se poate genera o forţă de apăsare de peste 790 kg la aceiaşi 250 km/h, deşi viteza maximă îi este limitată la 380 km/h.
  • Printre partenerii proiectului se numără Alcantara şi Michelin, ceea ce denotă că interiorul şi anvelopele corespunzătoare au fost realizate în colaborare cu aceste companii.

În total vor fi asamblate doar 80 de maşini, fiecare cu opţiuni şi nivel de personalizare ales de viitorul proprietar. Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată. Cel mai probabil, Kevin Czinger va dezvălui cifra doar clienţilor interesaţi la Salonul Auto de la Geneva.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata