(video) Cât te poate costa să întreții un Mercedes-Benz SLR McLaren? Dar dacă ai cinci?

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 23.10.2021) Al nouălea!


(update 26.06.2021) Plus două!


(update 27.05.2021) Și-a cumpărat un al șaselea exemplar!


Colecționarul de mașini şi mai nou vlogger Manny Khoshbin, care şi-a făcut (şi îşi mai face) averea prin afaceri imobiliare, spune public despre cât te poate costa să deserveşti un celebru Mercedes-Benz SLR McLaren. Dar dacă ai în garaj cinci exemplare?

Aşadar:

  • Întreținerea obișnuită a fiecărei din cele cinci maşini se face o dată la un an şi costă aproximativ 5.000 de dolari, însă există şi un aşa-numit „service B” (o dată la doi ani) care îl costă 8.000 de dolari. Astfel, odată la fiecare doi ani cheltuiește 40.000 dolari pentru a menține starea lor ideală şi funcţională.
  • La fiecare cinci ani, mașinile au nevoie de schimb de bujii. Procesul durează aproximativ 30 de ore de muncă şi se face doar de către mecanici calificaţi pentru a deservi acest model. Mai curios este faptul că pentru schimbul bujiilor este necesar de scos motorul, roţile şi o serie de componente ale sistemului de alimentare cu combustibil. Costul pentru piese şi muncă este de 15.000 de dolari per automobil.
  • Un hidroamortizor telescopic pentru portierele cu deschidere verticală costă 1.000 de dolari. Respectiv, este nevoie de cel puţin 10 dacă de înlocuit la toate uşile celor cinci exemplare SLR.
  • La una dintre ele a fost necesar o dată de reparat sistemul de injecţie după o deplasare şi interesant este că s-a defectat pur și simplu pentru că mașina a stat pentru o perioadă de timp fără mișcare. Motorul nu i-a fost pornit timp de şapte luni şi această neglijenţă l-a costat 24.000 de dolari.
  • Încă un fapt interesant ar fi capota lungă a acestui automobil. Manny Khoshbin nu permite nimănui să se sprijine sau să se aşeze cumva peste. Motivul: aceasta este făcută integral din fibră de carbon şi ar costa 75.000 de dolari înlocuirea în caz de neatenţie sau accident rutier.
  • Costul întreținerii nu depinde de prețul de achiziție sau de vârsta mașinii. Potrivit lui Manny, o parte din SLR-uri au fost cumpărate cu jumătate din preţul pe care-l cerea producătorul la momentul lansării, însă totuşi este nevoit să plătească prețul integral pentru servicii.
  • Cu toate acestea, colecţionarul vede aceste costuri ca pe o investiție, așteptându-se să vândă fiecare SLR pentru cel puțin un milion de dolari în viitor. Între timp, în ciuda cheltuielilor periodice, omul de afaceri nu a dat de înţeles că doreşte să se despartă de vreo una.
  • Din întreținerea individuală mai face parte pornirea periodică a motorului, conducerea pe distanţă mică şi depozitarea într-un garaj bine ventilat/încălzit.

Vezi şi:

https://autoblog.md/istorie-reala-iata-cat-l-costat-pe-un-barbat-intretinerea-unui-lamborghini-timp-de-13-ani/

Cmentariile sunt închise