(foto) Un rar Mercedes-Benz SLR a fost “eliberat” după ce anterior a stat şase ani într-o parcare cu plată

Vă mai amintiţi de Mercedes-ul SLR despre care am scris în 2017 că se afla într-o parcare cu plată timp de şase ani? Aflaţi că la început de iunie acesta a fost scos la licitaţie! Supercarul a fost readus la condiţii bune, însă istoria-i din spate nu a putut fi ştearsă.

La începutul anului 2017, din Republica Cehă au “zburat” în spaţiul online nişte fotografii cu un Mercedes-Benz SLR McLaren neglijat şi parcat într-un spaţiu sub cerul liber, alături de alte mașinile confiscate.

Coupeul cu 626 cai putere a fost reţinut de poliţia din Cehia în 2011. Până acum câteva zile nu s-a putut face nimic cu el deoarece persoana care îl deţinea era vizată într-un dosar care încă era pe rol!

Vezi şi: (foto) Muzeul Mercedes-Benz vinde un SLR McLaren 722 S. Preţul „i-a prins la grăsime” cât a stat acolo

După apariţia imaginilor cu maşina scumpă într-o stare deplorabilă în 2017, potrivit Magazin ProDriver CZ, fiind influenţate inclusiv de numeroasele materiale ale jurnaliştilor auto cu privire la el, autorităţile au mutat în alt loc automobilul şi până în ianuarie 2019 a fost o “linişte” pentru că nu se cunoştea unde a fost dus.

În prima lună a acestui an, supercarul a fost din nou văzut în spaţiul public, acesta fiind transportat într-un service centru autorizat din Hradci Králové pentru a fi restaurat şi deservit tehnic (s-au cheltuit peste 20.000 de euro pentru servicii).

La doar trei zile după condamnarea la închisoare cu executare a fostului proprietar, Mercedes-ul a fost scos la vânzare printr-o licitaţie publică cu un preţ de aproximativ 266.000 de euro. Din informaţiile pe care am reuşit să le aflăm, organizatorii licitaţiei nu au reuşit deocamdată să îl vândă, urmând să organizeze cel mai probabil o alta.

Vezi şi: De astăzi, în vigoare! Cazurile în care vă vor fi ridicate mașinile și price list-ul serviciilor

Revenind la istoria acestei maşini, presa din Republica Cehă scrie că ultimul deţinător, fotbalistul Tomáš Řepka, a cumpărat-o în anul 2009 pentru puţin peste 566.000 de euro. Fiind înregistrată pentru prima dată în Marea Britanie la 28 februarie 2005 şi având o culoare argintie a caroseriei, ulterior a fost exportată în Dubai, după care a venit din nou în Europa, în Praga, prin intermediul companiei Impex Car, însă de această dată, interesant, într-o culoare albă perlată!

Se presupune că SLR-ul, cu parcurs actual de 20.052 km, ar fi fost furat de la un şeic arab. Probabil, undeva pe drum între Dubai și Praga, mașina a fost revopsită şi în cele din urmă a ajuns parcată în garajul lui Tomáš Řepka printr-o schemă frauduloasă pusă de intermediari. În scurt timp a fost confiscată după ce pretinsul proprietar din Orientul Mijlociu ar fi recunoscut-o că este a sa.

“Mașina nu a fost furată, poate a existat o fraudă la mijloc şi am fost tras pe sfoară, nu știu exact. Am avut-o timp de jumătate de an. A trecut mult timp de atunci și nu mai cunosc nimic despre ea. Nimeni nu m-a informat despre istoria-i adevărată. A fost ultima mașină pe care am cumpărat-o de la această companie”, a spus sportivul pentru Blesk în 2018.

În februarie 2019, Řepka a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru fraudă, în așteptarea recursului, după ce un tribunal din Praga l-a găsit vinovat în vânzarea unei mașini de lux care era de fapt luat în arendă (un SUV Mercedes-Benz GL 350). Două săptămâni mai târziu, Řepka a fost condamnat la alte nouă luni de închisoare în baza a două sentințe anterior suspendate, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice şi a altor ilegalităţi.

După doar trei zile de la plasarea fotbalistului după gratii, SLR-ului i-a fost anulat calificativul sechestrat şi iată că s-a ajuns la căutarea unui nou proprietar.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/