(foto) Sistemul de tracţiune integrală a noii generaţii Opel Insignia nu este ca la alţii

Compania germană Opel a publicat informaţii detaliate despre sistemul de tracţiune integrală care este prezent pe noua Insignia Grand Sport, premiera mondială a căreia a avut loc anul trecut.

The new Opel Insignia Grand Sport 4×4 offers optimum dynamics, feel and handling in all situations.

Reprezentanţii mărcii spun că noul sistem All-Wheel Drive a fost făcut special pentru acest model, care va trebui să îl facă mult mai agil, dar şi mai sigur.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noul Opel Insignia Grand Sport

The new Opel Insignia’s all-wheel drive system delivers best traction on all road surfaces.

Inginerii germani au renunţat la cuplajele tradiţionale sau diferenţialele controlate electronic care răspund de punerea în mişcare a roţilor posterioare. În locul acestora se foloseşte un nou sistem – Twinster AWD – bazată pe ambreiaje duble, câte unul la fiecare roată.

Compania menţionează că acest sistem va permite o “dozare mai precisă a cantităţii momentului de rotaţie care este trimis către fiecare roată”. Un alt motiv al implementării unei astfel de soluţii este greutatea redusă comparativ cu sistemele analogice.

The new Opel Insignia 4×4 offers optimum dynamics, feel and handling in all situations.

Pentru distribuția de tracțiune și controlul vectorului ei, responsabil va fi sistemul electronic a noii Opel Insignia Grand Sport. “Creierul electronic” al sistemului de tracţiune integrală nu va lua în considerare doar starea suprafeței drumului sub roți și de gradul de derapaj al fiecărei roți, ci și unghiul de direcție a volanului întors, dar și poziția clapetei de accelerație.

The new Opel Insignia’s torque vectoring all-wheel drive system applies drive to one or both rear wheels independently.

În plus, sistemul este capabil să analizeze în mod constant informaţiile primite și, de exemplu, “să adauge cu atenție tracțiune pe roata din spate, la exteriorul acesteia, în viraje sau, invers, să reducă tracțiunea pe roata interioară”.

The new Opel Insignia’s all-wheel drive system delivers best traction on all road surfaces.

Opel susţine că inovaţia aceasta va asigura modelului Insignia Grand Sport un “comportament mai neutru pe drum, fără nici o tendință de supravirare sau subvirare”. În acest caz, conducătorului auto îi va fi mult mai ușor să controleze vehiculul, fapt care are un efect pozitiv asupra siguranței. În plus, tracţiunea integrală de pe Opel Insignia Grand Sport va funcţiona în două moduri – normal și sport.

The new Opel Insignia’s torque vectoring all-wheel drive system applies drive to one or both rear wheels independently.

Amintim că noua generaţie Opel Insignia Grand Sport trebuie să apară pe pieţe la începutul acestui an, în timp ce premiera publică va fi organizată la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: (foto) Noul Opel Insignia Grand Sport OPC ar putea avea sub capotă un motor twin-turbo

The new Opel Insignia utilizes a Twinster all-wheel drive system with a rear drive module that uses a twin clutch system without differential.
The Insignia’s all-wheel drive system can apply torque to one or both of the rear wheels independently, enabling torque vectoring capability across the car’s full performance range.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/