(video) O premieră în industrie. Chevrolet introduce funcţia Buckle to Drive pentru tinerii şoferi

Chevrolet introduce, o premieră în industria auto după cum afirmă, funcţia Buckle to Drive dedicată tinerilor şoferi a căror “minte încă zboară” şi care nu au o mare experienţă de condus. Aceasta are menirea să le amintească despre necesitatea cuplării centurii de siguranţă înainte de a începe deplasarea.

Noua funcţie vine standard pe modelul Chevrolet Traverse din gama anului 2020, iar atunci când este activă poate împiedica conducătorul auto să înceapă deplasarea în cazul în care nu şi-a cuplat centura.

Potrivit autorităţilor americane, anume tinerii sunt conducătorii auto care folosesc cel mai rar centurile de siguranţă şi acesta este principalul motiv al deceselor în urma accidentelor rutiere. În 2017, în SUA, centurile de siguranţă au salvat 14.955 de vieţi, în timp ce din 37.133 de persoane decedate 47% nu aveau cuplată o centură.

Vezi şi: (video) IIHS: Centurile de siguranţă pentru pasagerii din spate nu sunt instalate în zadar

Buckle to Drive face parte din complexul de sisteme de siguranţă Teen Driver, care le permit părinților să urmărească modul în care copiii lor folosesc automobilul, în caz că nu au o încredere deplină în modul lor de a şofa. Un raport ar include informaţii despre: distanţa parcursă, viteză maximă înregistrată, de câte ori au fost emise avertizări pentru depăşirea limitei de viteză, de câte ori s-a accelerat intensiv și de câte ori au fost activate alte sisteme de siguranță, inclusiv controlul stabilității, controlul tracțiunii și sistemul de anti blocare a frânelor. Pentru a face acest lucru, în meniul cu setări a sistemului infotainment se înregistrează o cheie virtuală separată prin intermediul unui cod PIN.

În regimul Teen Driver, sunetul sistemului audio se va opri automat, sistemul de evitare a coliziunii (dacă maşina îl are) este activat, iar un limitator de viteză este setat (maxim 137 km/h), toate până când şoferul şi pasagerul din dreapta sa (dacă este detectat) nu-şi cuplează centurile.

Funcția Buckle to Drive va mai bloca timp de 20 de secunde posibilitatea de a comuta cutia de viteze din modul de parcare în Drive dacă nu este cuplată centura şi nu este apăsată pedala de frână. În tot acest timp conducătorul va auzi un semnal sonor şi va putea vedea un mesaj de avertizare pe panoul de bord.

Din această vară, Buckle to Drive va fi inclusă în lista de echipamente standard a modelelor Chevrolet Traverse, Malibu și Colorado pentru piața americană.

Vezi şi: Situaţie fără precedent pentru poliţia română. Răspunsul unei şoferiţe, întrebată de ce nu poartă centură

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/