(video) Ferrari și-a prezentat primul supercar acum 40 de ani la Salonul Auto de la Geneva

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La exact 40 de ani de la prezentarea sa în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 1984, Ferrari este încântată să anunțe un GTO Legacy Tour 2024. Este o sărbătoare exclusivă a celei de-a 40-a aniversări a unei mașini cu adevărat legendare.

Marca din Maranello va organiza la început de octombrie o experiență de conducere pentru proprietarii a ceea ce este numit primul supercar al mărcii. Astfel, Legacy Tour va ajunge rapid la a doua ediție după ce în 2023 a implicat doar modele F40, succesorul lui Ferrari 288 GTO.

Turul Legacy 2024 va începe din Val Rendena, iar echipajele participante vor avea ca fundal impresionanții Dolomiți până în ultima zi de conducere, când vor ajunge în Maranello.

GTO-urile vor fi întâmpinate la sediul producătorului auto. Acolo experții Ferrari Classiche și câțiva membri ai echipei originale de dezvoltare a modelului îi vor dezvălui secretele.

Mașinile vor fi apoi expuse în interiorul fabricii înainte ca GTO Legacy Tour 2024 să se încheie oficial cu o paradă pe Circuitul Fiorano. Proprietarii de GTO care doresc să participe trebuie să-și contacteze dealerul până la sfârșitul lunii aprilie.

Ce ține de ”protagonistul” evenimentului

Ferrari GTO a fost dezvăluit la Salonul Auto Internațional de la Geneva în 1984. Puterea motorului său turbo V8, liniile sale realizate de Pininfarina și caroseria avansată din compozit au câștigat instantaneu aprecierea publicului.

GTO a fost primul Ferrari care a avut un V8 montat longitudinal cu două turbocompresoare (400 CP la 7.000 rpm și 496 Nm la 3.800 rpm). Capacitatea de 2855.08 cm3 (140 CP/l), împreună cu cei opt cilindri, i-au adus numele neoficial de 288. Iar numele său oficial este o referire la legendarul 250 GTO de la începutul anilor 1960, care este considerat predecesorul său direct.

Propulsorul îi este cuplat la o cutie mecanică în cinci trepte și cu dublu ambreiaj. Greutatea uscată îi este de numai 1.160 kg. Este capabil de 0-100 km/h în 4.9 secunde și o viteză maximă de 305 km/h.

Inițial, Ferrari și-a propus să construiască doar cele 200 de exemplare necesare pentru a primi omologarea pentru participare în cursele din Grupa B. Dar modificările majore făcute ulterior în regulament au dus la retragerea Ferrari din campionat.

Cu toate acestea, GTO a intrat în istorie în calitate de primul supercar Ferrari și top de gamă. De atunci i s-au alăturat și i-au fost succesori direcție, pe rând, modelele F40, F50, Enzo și LaFerrari. De asemenea, s-a dovedit un succes, căci au fost construite 272 de unități înainte de a se termina producția în 1987.

Cmentariile sunt închise