(video) Rivian a început producţia primului său SUV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tânăra companie americană Rivian a lansat oficial producția în masă de vehicule electrice pe 14 septembrie 2021. Pickup-ul R1T a fost primul care a ajuns pe linia de asamblare a fabricii din Normal, Illinois.

Primele exemplare au fost distribuite între angajații companiei, astfel încât să fie posibilă identificarea și eliminarea rapidă a defectelor minore, dar până la sfârșitul toamnei au început vânzările către clienții obişnuiţi.

Iar la mijlocul lunii decembrie a început şi producția de SUV-uri conexe Rivian R1S. Primele două exemplare au fost predate directorului general şi celui financiar al companiei, iar în curând astfel de maşini vor fi livrate şi în rețeaua de retail.

Conform informațiilor disponibile, până la 15 decembrie au fost produse 652 de vehicule electrice Rivian, iar 386 au fost livrate clienților. Ritmul producției va crește pe măsură ce tehnologia de asamblare se maturizează, iar pentru primul trimestru al anului 2022 este programat un salt semnificativ, motiv pentru care Rivian angajarea suplimentară a altor 800-1.000 de persoane până în trimestrul al doilea.

În total, compania a strâns 71.000 de comenzi plătite în avans de la clienţi din SUA şi Canada. Majoritatea cumpărătorilor au ales mașini în echiparea de top Adventure Package (de la 73.000 de dolari).

Doar 20% dintre clienți au decis să plătească alţi 10.000 de dolari pentru o baterie Max Pack (180 kWh în loc de 135 kWh care e de bază). Cu toate acestea, până acum doar mașini cu o baterie standard (autonomie estimată de maximum 505 km în ciclu EPA) ies de pe linia de asamblare, iar acel Max Pack va apărea până în vară (autonomie estimată de peste 643 km).

Modelul SUV Rivian R1S (află toate detaliile despre el pe link) are un preţ de start de 70.000 de dolari. Echiparea de top Adventure Package costă alţi 5.500 de dolari. Culoarea tapiţeriei interioare (doar albă sau neagră), precum şi alegerea dintre 5 sau 7 locuri, nu se taxează.

Între timp, Rivian a dezvăluit un plan pentru construirea fabricii nr.2! Acesta va fi situată în statul Georgia, investiția se va ridica la 5 miliarde de dolari, personalul va fi de 7.500 de oameni, iar capacitatea planificată va fi de până la 400.000 de mașini pe an. Construcția sa urmează să înceapă în vara anului 2022, iar lansarea e programată pentru 2024.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/