(video) Colegi jurnalişti din SUA au luat la test drive un Porsche Taycan şi au stabilit cu el un record în cursa Cannonball Run

Au luat o maşină rezervată test drive-urilor şi au decis să încerce să doboare un record. Colegii de la InsideEVs au reuşit cu ajutorul unui Porsche Taycan 4S să înregistreze un nou timp record de parcurgere de-a lungul a Statelor Unite ale Americii, de la ocean la ocean, în cadrul cursei neoficiale Cannonball Run.

Iniţiatorul deplasării Kyle Conner, una dintre cele trei persoane a echipajului de la bord, a calificat realizarea ca fiind şi un test extrem al staţiilor de încărcare.

Pentru călătoria de la New York până la Los Angeles, cu o lungime de aproximativ 4.500 de kilometri, s-a ales versiunea Taycan pe care germanii de la Porsche au proiectat-o să ofere cea mai mare autonomie reală – până la 460 km. Interesant este că exemplarul 4S (cu jante aerodinamice şi scaune cu masaj) a fost luat din parcul de maşini care se oferă pentru test drive-uri şi nu se cunoaşte dacă producătorul ştia despre această inițiativă.

Revenind la subiect aflaţi că principala problemă în planificarea itinerarului a fost necesitatea de a trece prin staţii de alimentare cu energie electrică. Pentru că staţiile Supercharger ale Tesla nu sunt compatibile cu maşinile Porsche s-a văzut nevoia de a căuta cele mai convenabile staţii din reţeaua Electrify America

Cu toate acestea, şi alegerea opţiunii în cauză a necesitat planificarea unei strategii întregi care să cuprindă locaţiile, timpul necesar și viteza de încărcare. Itinerarul a fost astfel calculat luând în considerare posibilitatea opririlor la acele stații care furnizează puterea maximă de vârf a curentului de încărcare.

Bateriile lui Porsche Taycan 4S sunt capabile să fie alimentate cu până la 270 kW, dar o astfel de putere nu a fost niciodată atinsă, cel mai adesea cifra maximă fiind de 250 kW (o singură dată 260 kW s-au văzut). Echipajul crede că acest neajuns a fost din cauza unor erori software.

Situația a fost complicată şi de vremea rece în unele state, de unele erori în sistemul de navigație a lui Taycan și chiar de probleme ocazionale în funcționarea dispozitivelor de încărcare ale stației și ale mașinii electrice. În unele cazuri, stația a încercat să transfere până la 350 kW de energie spre bateriile lui Taycan, fără a recunoaște limitările sale. De cealaltă parte, echipajul afirmă că principalul avantaj a fost traficul redus din cauza restricțiilor pe timp de pandemie.

Un alt element al strategiei cursei nu era de mers cât mai repede posibil, ci cât mai eficient posibil. Viteza medie a acestei curse transcontinentale a fost de aproximativ 100 km/h, deși uneori s-a mers şi cu 250 km/h, adică cu viteza maximă a acestei versiuni a modelului Porsche.

Drept urmare, inițiatorii cursei au reușit să traverseze America în 44 de ore și 25 de minute. Interesant este că recordul anterior printre electromobile a fost stabilit de același Kyle Conner în august 2019 cu o Tesla Model 3 Long Range – 45 de ore și 16 minute.

Recordul absolut al cursei Cannonball Run printre mașinile cu motoare cu ardere internă este considerat că aparține unui Audi A8 L cu o serie de modificări pentru a-i crește autonomia (gen rezervoare suplimentare în portbagaj). În aprilie 2020 un echipaj, a căror membri nu au dorit să-şi facă publice numele, a traversat America cu el în 26 de ore și 38 de minute! 

Însăși cursa Cannonball a câștigat popularitate în anii ’70 ai secolului trecut, devenind un fel de protest împotriva răspândirii pe scară largă a limitelor de viteză în Statele Unite.

GALERIE FOTO:
(sursă: outofspecstudios.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/