(video) Premieră: Noul Porsche Taycan 4S – deocamdată cea mai autonomă versiune și semnificativ mai accesibilă

S-a întâmplat chiar acum, în septembrie 2019. Primul model sport electric marca Porsche – noul Taycan – și-a sărbătorit premiera sa de înalt profil pe trei continente simultan. Iar acum, deja peste câteva săptămâni, compania germană a decis să prezinte deja-i a treia versiune – Taycan 4S.

Noul model este disponibil cu două variante de baterie: cu cea standard numită Performance (capacitate de 79.2 kWh) dezvoltă în total 530 de CP, iar cu una Performance Plus (93.4 kWh) până la 571 CP. La fel standard vine o combinaţie din două motoare, câte unul pe fiecare punte, care formează un sistem de tracţiune integrală, dar şi cutia de viteze cu două trepte, instalată pe osia posterioară.

Un lucru interesant care deosebeşte noul Taycan 4S de versiunile mai superioare este că motorul electric sincron excitat cu magneţi permanenţi, cel de pe puntea din spate, măsoară în lungime doar 130 de mm (cu 80 de mm mai scurt decât cel de pe Taycan Turbo şi Turbo S). Iar invertorul controlat prin puls, utilizat pe puntea frontală, operează cu până la 300 amperi, în timp ce invertorul de pe puntea spate cu până la 600 amperi.

Cu toate aceste manipulări efectuate, Porsche spune că arhitectura trenului de rulare a lui Taycan 4S cuprinde aceleași repere tehnice principale ca și a fraţilor săi mai mari. Același lucru se aplică și gestionării inteligente a încărcării, și aerodinamicii exemplare, şi coeficientului de rezistenţă aerodinamică rămas la 0.22 Cd.

Aşadar, cu ambele variante de baterie, Taycan 4S poate face 0-100 de km/h în doar 4.0 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Autonomia declarată este de până la 407 şi 463 de km respectiv, iar bateriile se pot încărca cu o putere limitată la 225 şi 270 de kW respectiv.

Vezi neapărat: (video) Porsche a început să producă noul Taycan într-o uzină care se află în interiorul alteia

Din punct de vedere vizual, noul Taycan 4S se va putea deosebi nu doar prin inscripția de sub banda LED de la posterior, ci şi printr-o bară de protecţie frontală cu o geometrie diferită, un difuzor posterior modificat, dar şi praguri laterale, toate vopsite într-o culoare neagră contrastantă.

Mai vine standard cu jante de 19 inci Taycan S Aero, etriere de culoare roşie şi faruri LED cu tehnologie Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

Interiorul rămâne a fi în parte fără modificări esenţiale. Un ecran pe planşa de bord pentru pasagerul din dreapta şoferului rămâne a fi o dotare opţională. Totuşi, standard pe Taycan 4S, este un habitaclu tapiţat parţial cu piele, iar scaunele faţă sunt de tip “comfort” cu ajustări electrice în opt direcţii.

Vezi şi: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

Revenind înapoi pe plan tehnic, noul Taycan 4S este dotat cu acelaşi şasiu inteligent care are sistemul integrat Porsche 4D Chassis Control. Standard mai este oferit cu o suspensie pneumatică cu tehnologie cu trei camere de aer şi sistem electronic de control a amortizării PASM (Porsche Active Suspension Management).

Pe partea de mecanisme de frânare are unele cu discuri din fontă, ventilate intern, care măsoară câte 360 şi 358 de mm pe puntea din faţă şi spate respectiv. Etrierele conţin câte şase şi patru pistoane respectiv.

Noul Porsche Taycan 4S poate fi deja comandat, iar livrările vor începe din ianuarie 2020. Interesant este că pentru piaţa noastră a fost anunţat un preţ destul de mic, avantajos, comparativ cu cel din Germania, de exemplu. Dacă acolo costă de la 105.607 euro, atunci în Republica Moldova valorează de la 92.000 de euro! Bateria opţională Performance Plus costă alţi 5.480 de euro.

Poţi vedea aici cât costă la noi şi versiunile Turbo/Turbo S!

Vezi neapărat: (video) Dinamica noului Porsche Taycan Turbo S. Vezi cât de rapid i se schimbă cifrele pe vitezometru

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/