(video) Porsche a început să producă noul Taycan într-o uzină care se află în interiorul alteia

După o perioadă de construcție mai mică de 48 de luni, Porsche a deschis o nouă platformă de producție pentru prima sa mașină sport electrică în cadrul uzinei sale din Zuffenhausen. Darea în exploatare a avut loc în această săptămână în faţa a 320 de oameni de afaceri, politicieni şi jurnalişti.

Producția primelor vehicule pentru clienți a început după cum este programat în ziua de 9 septembrie 2019. Asamblarea are loc într-o “fabrică a viitorului” – flexibilă, conectată la rețea și folosind tehnologiile standardului Industry 4.0. Toate la un loc formează un pas suplimentar către “Zero Impact Factory”, o uzină de producţie auto care nu are niciun impact negativ asupra mediului. Astfel, orice Porsche Taycan care se produce nu necesită emanare de CO2 în atmosferă.

Pe lângă utilizarea energiei electrice din surse regenerabile și biogaz pentru a genera căldură, noile clădiri de producție sunt proiectate să fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Alte exemple sunt vehiculele logistice alimentate electric, utilizarea căldurii care este generată în atelierul de vopsire, înverzirea zonelor de acoperiș și o abordare continuă și holistică a altor potențiale economii de resurse.

Proiectul de construcție a inclus mai multe sub proiecte individuale, fiecare cu un domeniu considerabil. Rezultatul a fost un atelier de producţie a caroseriilor, unul de vopsire, o uzină pentru producţia de motoare și componente electrice, o sală de asamblare a maşinilor și tehnologia de transport conectat.

Un total de 35.000 de tone de oțel au fost utilizate pentru noul ansamblu de construcţii, la fel ca şi cantitatea de materie primă folosită pentru 140.000 de corpuri ale coupeurilor de model 911 în caroserie 991. Suprafața totală a clădirilor se ridică la 170.000 de metri pătrați.

Vezi neapărat: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

Totul a început în 2015, atunci când răspunsul pozitiv la prezentarea automobilistică a conceptului Mission E a marcat începutul celui mai mare proiect de construcție de la înființarea uzinei din Zuffenhausen. În același an a avut loc ceremonia de punere a primei pietre de temelie pentru atelierul de producţie a caroseriilor, dedicat “naşterii” corpurilor atât pentru Taycan, cât şi pentru a opta generaţie 911.

În mai 2016, clădirile vechi au făcut loc creării de spații pentru noul atelier de vopsea și a unei clădiri de asamblare cu mai multe etaje. Au existat între timp mai multe cerințe de sustenabilitate impuse de autorităţile orașului Stuttgart și Porsche le-a extins. De exemplu, au fost procesate materialele din sălile demolate de pe șantier și au fost refolosite pentru noile clădiri.

Pregătirea lucrărilor de construcție a necesitat doar 21 de proiecte preliminare individuale și peste 5.000 de relocări de angajați. Au inclus, de asemenea, groapa de excavare pentru clădirea ansamblului cu mai multe etaje, situată pe o pantă. Deoarece înălțimea sa este limitată la 38 de metri, asta pentru a nu afecta fluxul de aer curat venit din nord către centrul orașului Stuttgart, groapa a fost adâncită cu 25 de metri! În acest scop au fost mutați 240.000 de metri cubi de pământ.

Vezi şi: Oficial: A fost anunţat al treilea electromobil marca Porsche! Apare după Taycan şi Taycan Cross Turismo

“Am construit o uzină în interiorul alteia – în mijlocul orașului și aproape de vecinii noștri, în cele mai limitate spații, în cel mai scurt timp posibil și fără a perturba instalația de producție de mașini sport care există şi funcţionează la capacitate maximă. Acum, uzina a fost finalizată în termen și fără nici un fel de dezavantaje majore. Acest lucru a fost posibil datorită unei planificări minuțioase și a unei echipe excelente.

Un număr de 130 de companii și furnizori au făcut parte din acea echipă. Una dintre capodoperele logistice a fost coordonarea traficului șantierului fără a afecta fluxul regulat semnificativ din uzină. Un dialog strâns cu vecinii noștri a fost, de asemenea, crucial. I-am ţinut la curent în fiecare zi cu privire la evoluția întregului proiect”, a declarat Albrecht Reimold, membru al Comitetului Executiv pentru producție și logistică la Porsche AG.

Alte câteva cifre interesante: au fost emise 10.000 de permise pentru acces în teritoriu, au fost aduse 530 de containere pe şantier şi s-au ridicat trei kilometri de garduri, asta pe lângă întinderea a 35 de km de cabluri pentru asigurare cu energie electrică inclusiv 1.000 de corpuri de iluminat, dar şi patru kilometri de drum nou.

Producția noului Porsche Taycan va genera 1.500 de noi locuri de muncă. În timp ce îşi construia noua uzină și se pregătea pentru producție, Porsche a implementat, de asemenea, un program de formare fără precedent pentru familiarizarea tuturor angajaților cu caracteristicile unice ale electromobilității. În total, compania urmează să investească peste șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

Compania a investit deja un număr total de 700 de milioane de euro doar în noile instalații de producție, dar şi un alt miliard pentru inclusiv noul body shop, care va fi folosit și pentru generația actuală Porsche 911. Noua uzină în uzină completează producția de mașini sport cu două locuri care se desfășoară în Zuffenhausen: zilnic sunt asamblate câte 250 de vehicule din seria 911 și 718.

Vezi şi: (foto) Cât de bine poate arăta noul 718 Spyder cu intervenţii de la Porsche Exclusive Manufaktur

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/