in , ,

Primul Porsche Taycan înmatriculat în SUA a fost conectat la cel mai puternic încărcător. Timpul necesar alimentării

Cu doar câteva ore după premiera sa, primul Porsche de serie complet electric a fost înmatriculat şi a pornit într-o călătorie pe o distanţă de puţin peste 650 de km. Punctul de plecare i-a fost în preajma cascadei Niagara, acolo unde a şi debutat în premieră continentală, iar destinaţia a fost New York City.

Acest lucru a marcat prima deplasare rutieră cu un standard şi complet nedeghizat Taycan Turbo de serie în Statele Unite ale Americii.

Vezi neapărat: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

Porsche spune că această călătorie a avut loc în condiții reale de exploatare și prin diverse condiţii climaterice (vreme însorită, ploaie, ambuteiaje, etc), demonstrând modurile de utilizare cu care se va întâlni electromobilul atunci când livrările îi vor începe local din decembrie.

După o distanță de 403 km parcursă și cu o autonomie rămasă pentru alţi 63, exemplarul a fost oprit pentru a fi încărcat la una din staţiile companiei Electrify America, situată în Bloomsburg, Pennsylvania.

După un scurt timp de alimentare care a durat doar 24 de minute pentru a încărca bateria de la 14 la 85%, restul celor 254 de km rămaşi au dus electromobilul pentru prima dată în metropola americană.

Electrify America şi Porsche Cars North America au marcat astfel şi prima dată când potenţialul unui terminal de 350 kW al companiei căreia îi aparţin staţiile de încărcare rapide a fost folosit aproape la maxim. Vehiculul cu arhitectură electrică de 800 V s-a încărcat cu o putere maximă de 270 de kW (la care este limitat din uzină), acest lucru reprezentând cea mai rapidă viteză de încărcare actuală a vehiculelor de serie dedicate transportului de pasageri de la o staţie publică.

Amintim că anterior, Porsche a anunţat un parteneriat cu Electrify America, care prevede că orice posesor de Taycan va primi acces gratuit pentru alimentare rapidă de la staţii de 350 kW care se găsesc prin toată ţara în primii trei ani de proprietate. Pe lângă acestea, dealerii Porsche le vor avea pe ale lor şi tot ei vor propune clienţilor tehnologii de uz casnic.

Vezi şi: (video) Porsche a început să producă noul Taycan într-o uzină care se află în interiorul alteia