(video) Rivian – prima companie care a început producţia unui pickup electric Made in USA

Startup-ul american Rivian a început producția în masă a modelului R1T. Primele exemplare au ieşit de pe linia de asamblare în ziua de 14 septembrie 2021, deşi planurile inițiale fuseseră setate pentru sfârșitul lui 2020. Cu toții ne putem da seama motivul amânării datei.

Chiar şi aşa, acest lucru face din Rivian prima companie americană care produce pickup-uri electrice, depăşind la acest capitol nu doar Tesla, ci și giganți precum Ford și General Motors!

Amintim că Rivian nu şi-a construit o fabrică de la zero. În 2016, pentru suma de 16 milioane de dolari, a procurat una de la Mitsubishi care a fost închisă cu doar o zi înainte. Se află în oraşul Normal din statul Illinois.

Fără doar şi poate a fost nevoie de o re-echipare completă a platformei de producţie. Pregătirile au mers în paralel cu cele ale maşinii şi acum Rivian are o fabrică modernă cu o suprafaţă de 240.000 de metri pătraţi. Aceasta include toate cele necesare pentru ștanțare, turnare, sudură, vopsire şi asamblare cap-coadă.

Producția a început să se desfășoare într-un regim “ajustabil”, iar volumul urmează să crească treptat. În acest an, iniţial, vor fi distribuite clienţilor toate maşinile din ediţia de start rezervată complet – Launch Edition – care costă 73.000 de dolari. Cel puţin o versiune mai simplă în dotări şi cu un număr mai mic de cai putere urmează să apară din ianuarie 2022.

Rivian R1T Launch Edition dispune de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, cu o capacitate totală a sistemului de 764 CP şi 1.120 Nm de cuplu. Bateria de 135 kWh poate asigura o autonomie de până la 505 km.

Poate face 0-97 km/h în 3.0 secunde, poate tracta o remorcă de 5 tone, poate face off-road, este capabil să se întoarcă pe loc, se poate căţăra pe rampe de 45 de grade şi poate parcurge vaduri de apă de maxim un metru!

Vezi şi: (video) Mini bucătărie din fabrică! Camp Kitchen este o dotare exclusivă pentru noul Rivian R1T

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/