(video) Aniversarea modelului Renault 4 a culminat cu noul AIR4 – prima mașină franceză zburătoare

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Pentru a încheia cu stil sărbătorirea celor 60 de ani de Renault 4, producătorul auto a făcut echipă cu hub-ul de design TheArsenale pentru a crea un showcar futurist, o reinterpretare a acestui model emblematic. Această nouă versiune – AIR4 – este prima mașină franceză zburătoare. Nu este un concept și nicio glumă – AIR4 este un vehicul de tip E-VTOL (Electric vertical take-off and landing) din viața reală.

Anul 2021 marchează cea de-a 60-a aniversare a lui Renault 4L, un model care a fost vândut în peste opt milioane de unități în peste 100 de țări în cei 30 de ani de viață. Mult mai mult decât o mașină, 4L este un adevărat simbol al industriei auto franceze. Originalul 4L a putut fi găsit de la Champs-Élysées și Saint Tropez până la Sahara, Amazon și Marele Zid Chinezesc.

Pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare, Renault a organizat diverse acțiuni de-a lungul anului. Pentru a încheia cu stil, marca a decis să se asocieze cu centrul de design TheArsenale și a creat un showcar, o reinterpretare futuristă și inedită a modelului 4L.

Originalul Renault 4 a fost o mașină simplă, eficientă și versatilă, construită între 1961 și 1992. Precum Mini în Marea Britanie, Cinquecento în Italia și Beetle în Germania, 4 a fost mașina poporului Franței într-un moment de prosperitate economică. O mașină „blue jeans”, așa cum a descris-o fostul manager al Grupului Renault Pierre Dreyfus. Un adevărat simbol în slujba familiilor, profesioniștilor, dar și a Jandarmeriei și Poștei, precum și primul însoțitor al câtorva generații de tineri șoferi dornici să iasă pe șosele.

Valorile și calitățile sale au convins TheArsenale să colaboreze cu Renault pentru a reinventa 4L și a-l face să survoleze autostrăzile invizibile de deasupra capetelor noastre. Acest proiect este cu adevărat unic, iar rezultatul este fără precedent. AIR4 este un simbol al independenței și libertății, născut din conștientizarea faptului că traficul se agravează, viețile se opresc, dar lumea de deasupra noastră este nestingherită. Astfel, AIR4 revendică aerul drept noul drum al viitorului.

Din punct de vedere al designului, AIR4 este rezultatul reinterpretării modelului retro de către TheArsenale, departe de limbajul modern al designului auto. Vehiculul, realizat în întregime din fibră de carbon, păstrează aceleași linii și volume ca modelul original 4L, oferind în același timp noi abilități dinamice. Rigiditatea a fost complet revizuită pentru a include concepte noi precum tracțiunea sau portanța, care au necesitat ore de calcule și teste.

Folosind tehnici de proiectare generativă și inteligență artificială, inginerii de la TheArsenale au putut testa câțiva terabytes de date pentru a îmbunătăți și a perfecționa ideile designerilor chiar înainte de a începe primele teste în lumea reală.

„După un an de sărbătoare am vrut să creăm ceva neconvențional pentru a încheia cea de-a 60-a aniversare a modelului 4L. Această colaborare cu TheArsenale a fost o potrivire firească. Mașina zburătoare AIR4 este ceva nevăzut încă și ne dă o idee despre cum ar putea arăta lucrurile peste 60 de ani.”

Arnaud Belloni, director de marketing global al mărcii Renault

AIR4 nu are nevoie de roți pentru a se deplasa. Are patru elice duble, câte una în fiecare colț al vehiculului. Șasiul se află în centrul cadrului rotativ, iar șoferul poate ocupa un loc în habitaclu ridicând carcasa lui Renault 4 reimaginat, care este prinsă în balamale în partea din față.

Din punct de vedere tehnic, AIR4 este alimentat de baterii litiu polimer de 22.000 mAh care generează o putere totală de 90.000 mAh. Vehiculul poate atinge o viteză orizontală maximă de 26 m/s cu o înclinare de 45° în timpul zborului și până la 70° înclinare maximă.

Poate zbura până la 700 metri altitudine cu o viteză de decolare de 14 m/s, limitată la 4 m/s din motive de siguranță și o viteză de aterizare de 3 m/s. În cele din urmă, AIR4 oferă o tracțiune vectorială maximă de 380 kg sau 95 kg per elice.

AIR4 a fost imaginat, proiectat și asamblat în întregime în Franța, în inima primului parc tehnologic din Europa, Sophia Antipolis, pe Coasta de Azur.

Pentru TheArsenale, simbolurile culturii auto sunt eterne. Acest vehicul este primul produs al diviziei ROAD TO AIR din cadrul TheArsenale, pentru care rețeaua de transport de mâine va fi aeriană. AIR4 este creația lui Patrice Meignan, CEO și fondator TheArsenale, care a căutat să creeze un nou tip de vehicul care provoacă emoție, stabilește identitatea mărcii și oferă plăcere.

„Mi-am dedicat viața pasiunii pentru mobilitate și explorez continuu toate aspectele lumii în mișcare. După 25 de ani de cercetări de perspectivă, am ajuns la concluzia că simbolurile culturii auto sunt eterne, fie pe pământ, fie în aer. Timp de 60 de ani, Renault 4 a fost condus de oameni obișnuiți care îl fac extraordinar. Este o mașină care simbolizează aventura: simplă, practică, utilă și pe cât de modernă, pe atât de retro. Majoritatea șoferilor vă vor spune că vă permite să călătoriți diferit și să trăiți o aventură. Acest „călătoriți diferit” ne-a inspirat pe mine și pe echipa mea. Cu AIR4 de la TheArsenale, Renault 4 este pregătit pentru una dintre cele mai mari aventuri ale sale de până acum.”

Patrice Meignan

După prezentarea digitală de astăzi, 26 noiembrie, AIR4 va fi expus publicului de luni, săptămâna viitoare, până la sfârșitul anului în inima Parisului, la Atelier Renault de pe Champs Élysées, alături de alte versiuni retro ale Renault 4.

La începutul lui 2022, AIR4 va ajunge pe teritoriul SUA în Miami și apoi New York, înainte de a se opri în Macao.

Despre perspectivele de serie ale conceptului nu se menționează nimic. Acesta va trebui să îndeplinească deocamdată funcții pur demonstrative.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
1 Comentariu
  1. alex_4d spune

    Va fi super pentru cursa studenților 4L Trophy. Nu va fi nevoie să trece prin nisipuri de Marocco 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata