(video) Am verificat cum este să treci spre România prin punctul Leova-Bumbăta. Ce trebuie să știi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu îl utilizează multă lume deocamdată şi nu apare încă în statisticile traversărilor cu nişte cifre record, însă important este de ştiut despre existenţa acestuia, ca alternativă foarte bună, aflată la aproape 40 km de vama Leuşeni. Vorbim despre noul Punct de Trecere a Frontierei Leova-Bumbăta, deschis de curând.

Într-o deplasare de serviciu recentă în România am optat anume pentru acest PTF şi iată-ne experienţa, una care în mare măsură nu a fost regretată.

Traversarea hotarului a avut loc în doar câteva minute din cauza lipsei de cozi, iar deplasarea pe podul flotant din pontoane a fost una neobişnuită.

@autoblog.md

Avem un nou punct de trecere cu România proaspăt lansat. Se numeste Leova – Bumbăta și promite să degajeze din traficul de la Leușeni. De curând am avut o deplasare spre București și l-am încercat! Voi ați merge pe aici? #moldova #autoblogmd #invatapetiktok #leova #romania

♬ original sound – Constantin Mihalachi

Amintim că într-o primă etapă, programul său de lucru va fi în regim de zi, în intervalul orelor 8:00-20:00 (până nu va avea loc conectarea completă la infrastructura energetică, care să asigure un regim de lucru non-stop). Momentan, activitatea PTF este asigurată cu generatoare electrice.

De asemenea, deocamdată este permisă trecerea frontierei de către autovehicule cu o greutate care nu depăşeşte 3.5 tone, asta pentru ca specialiștii să poată efectua toate analizele necesare pentru un regim de funcţionare optim.

Se permite traversarea autoturismelor şi microbuzelor. Peste un timp se va permite şi deplasarea automarfarelor cu precizarea capacităţii maxime suportate de podul flotant, deşi anterior s-a declarat că va fi permisă traversarea autovehiculelor cu o greutate maximă de 40 de tone per ansamblu și de 7 tone per osie.

Totodată autoritățile au menţionat că podul din pontoane poartă un caracter temporar. În perspectivă urmează a fi construit un pod modern peste apa Prutului.

Cmentariile sunt închise