(video) Rampele abrupte de 45 de grade, nicio problemă pentru noul Rivian R1S

Cu investiții care depășesc deja 10 miliarde de dolari, adunate din 2019, noua companie Rivian se află pe ultima sută de metri în ce priveşte testele primelor sale două maşini, înainte de startul producției în masă şi livrărilor acestora, lucru care se va întâmpla din 2021 şi ianuarie 2022 respectiv.

Ambele modele, R1T şi R1S, sunt disponibile deja pentru comandă.

Până atunci, mai sunt scoase în evidență câteva caracteristici ale maşinilor şi iată una deosebită. Un Rivian R1S a fost condus pe suprafețele stâncoase din deşertul Moab şi doar priviţi cât de uşor a făcut faţă unei rampe abrupte.

Caracteristicile lui Rivian R1S, care va împărţi platforma cu R1T, sunt deja cunoscute. Lungimea SUV-ului va depăși cinci metri, având un ampatament de 3.075 milimetri (puțin mai scurt decât cel al pickup-ului), iar garda la sol poate ajunge până la 365 de milimetri datorită elementelor pneumatice. În poziția standard îi este de 205 mm.

În ceea ce privește performanțele în off-road, pentru R1S este promis un unghi de rampă de 29 de grade, precum și capacitatea de a se deplasa printr-un vad de apă cu o înălţime de un metru, dar şi de a urca în rampe cu un unghi de maxim 100% (ceea ce pare să fi fost demonstrat în imaginile de mai sus).

Rivian R1S, la fel ca pickup-ul, va fi echipat cu patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Soluţia permite un control mai eficient al vectorului de tracțiune (comparativ cu poziţionarea unui agregat pe osie) și chiar întoarcerea maşinii pe loc. Puterea totală a motoarelor poate ajunge până la 710 CP şi 1.120 Nm, iar autonomia maximă poate depăşi 660 km.

Preţul de start al modelului Rivian R1S în SUA este de 70.000 de dolari. În schimb se oferă o maşină cu aproximativ 400 CP şi o autonomie de aproximativ 400 de kilometri.

Vezi şi: (video) De ce maşinile Rivian sunt potrivite pentru aventuri! Vezi cât de capabil e pickup-ul său în off-road

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/