(video) Cel mai lung automobil din lume a fost restaurat şi i s-au adăugat alţi 38 de milimetri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cartea Recordurilor Guinness a publicat un reportaj despre reînviatul American Dream – o limuzină botezată astfel de celebrul customizer Jay Ohrberg. În 1986 el a construit o mașină care măsura 60 de picioare (18.28 metri), după care exact 100 de picioare (30.48 metri), dar după un timp a fost abandonată.

De curând această limuzină a fost restaurată, dotată cu o mulțime de “opțiuni” neobișnuite, inclusiv o pistă de aterizare/decolare pentru elicoptere, iar lungimea sa a crescut cu 1.5 inci (38.1 mm). Chiar şi după toate aceste modificări titlul nu şi l-a pierdut.

Jay Ohrberg și-a folosit creația pentru expoziţii mobile cu “miracole auto”, pe care el însuși le-a construit, dar însăşi American Dream a trebuit să fie transportat din loc în loc cu un camion şi pe bucăţi. După ceva timp limuzina a fost abandonată, dar în 2019 rămășițele sale au fost cumpărate de colecționarul Michael Manning.

Un an mai târziu, cu participarea unui alt entuziast pe nume Michael Dezer, a început procesul de restaurare a limuzinei, în timpul căruia corpul, interiorul, agregatele responsabile de propulsie și “opțiunile” instalate de Ohrberg au fost readuse la starea lor iniţială, funcţională.

Printre acestea se numără nu numai o pistă pentru elicoptere, care rezistă la o greutate de până la 2.2 tone, ci și o mini piscină cu jacuzzi, un teren de mini-golf și o masă de biliard. În cabină există loc pentru maximum 75 de persoane, care se pot bucura de mai multe televizoare, frigidere şi chiar un telefon.

Potrivit unor estimări, costurile reparațiilor s-au ridicat la peste 250.000 de dolari, iar lucrările au durat trei ani.

American Dream are la bază componente din două Cadillac-uri Eldorado din 1976. Toată construcția spre sprijină pe 26 de roți și este pusă în mişcare de două motoare V8, câte unul în față și în spate.

Din punct de vedere tehnic, limuzina se poate deplasa atât înainte, cât și înapoi, dar lungimea sa exclude practic posibilitatea de mișcare pe drumurile publice. Prin urmare, actualii proprietari vor plasa American Dream într-unul dintre muzeele de automobile din Florida.

Cmentariile sunt închise