Autoritățile ruse s-au apucat să facă ceea nu se întâmplă încă în Moldova în privința promotorilor de încălcări rutiere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La cererea procuraturii din Moscova, conţinutul a trei conturi populare de Instagram a fost recunoscut de către instanță ca fiind interzis pentru a fi distribuit pe teritoriul Federației Ruse!

Procurorii au făcut apel în instanță la cererea Inspectoratului de Stat pentru Siguranța Circulației din capitală.

FOTO: youtube.com

Conform unui comunicat de presă oficial, în postările unor vlogeri s-a identificat „propagandă, încurajare și comunicare către un cerc larg de oameni, din punct de vedere pozitiv al informării, despre avantajele și beneficiile conducerii vehiculelor fără plăcuțe de înmatriculare de stat pentru a evita atragerea la răspundere administrativă prin mijloacele de înregistrare automată foto și video a contravențiilor.”

Totodată, acești participanții la trafic „postează informații despre încălcări ale Regulilor de circulație rutieră pe teritoriul Moscovei și fac apeluri pentru încălcarea legii în conformitate cu exemplele reflectate în spațiul online.

Se menţionează că aceste pagini au un număr mare de abonaţi: 2.1 milioane, 460 de mii și 55.1 mii. Acestea sunt publice, astfel încât oricine le poate vedea conţinutul, chiar şi fără abonare.

Autoritățile sunt de părere că al lor conţinut „contribuie la încălcarea regulilor de circulație, reprezintă o amenințare directă la adresa securității statului, a vieții și sănătății utilizatorilor drumurilor”. Iar în conformitate cu legislația Federației Ruse, difuzarea informațiilor pentru care este prevăzută răspunderea administrativă sau penală este interzisă.

În raport nu se menționează ce vlogeri au căzut sub interdicție, însă presa i-a identificat rapid: alan_enileev, gosha2048 și feromon666. În curând aceste pagini de Instagram vor fi incluse în registrul Roskomnadzor, iar accesul la ele va fi blocat.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise