(video) Cea mai bine observată trecere pentru pietoni din Moldova a apărut în localitatea Peresecina

0

Marcaj rutier nou în fața unui liceu din Peresecina. În localitatea din raionul Orhei a fost aplicat un nou marcaj rutier, o trecere pentru pietoni de tip “Covor Frânare”!

Traseul Chișinău-Bălți care trece prin localitate este unul dintre cele mai aglomerate din țară şi pe care au loc frecvent accidente rutiere. Porțiunea de carosabil este lată și mai greu de traversat în localitatea menţionată, mai ales că instituția de învățământ se află chiar pe marginea traseului.

Ținând cont de acești factori s-a decis ca noua trecere pentru pietoni să fie aplicată anume aici.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F610508662409910%2Fvideos%2F948000968886329%2F&show_text=0&width=621

Vezi şi: (video) S-a născut în două cămăşi! Situaţia în care s-a pomenit un tânăr din Chişinău pe trecerea de pietoni

Proiectul este implementat pentru prima dată la noi, iar materialele necesare pentru aplicarea marcajului au fost donate de un fost angajat al poliției rutiere, nepoțeii căruia frecventează liceul din această localitate.

Scopul respectivei treceri pentru pietoni este de a sensibiliza conducătorii auto, de a-i atenționa că acest loc este aglomerat și că este traversat de copii; iar pietonii să se simtă în siguranță. Culoarea marcajului se poate observa de departe, este vizibilă și noaptea, iar structura este abrazivă, atenționând șoferii că se apropie de locul unde se traversează.

Inspectoratul Național de Patrulare INP a preluat ideea unui astfel de marcaj din țara vecină România, unde s-a demonstrat eficiența acestuia și reducerea numărului de accidente rutiere în locurile unde a fost aplicat.

În acest context, administrațiile publice locale și municipale sunt îndemnate să susțină acest proiect pentru a avea asemenea marcaje în toate localitățile, în preajma instituțiilor de învățământ amplasate în zone periculoase.

Vezi şi: (foto) De necrezut! Pe mai multe străzi din Bălţi au apărut treceri pentru pietoni aplicate peste gropi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata