(video) Premieră în China: Noul Audi Q6 – cel mai masiv Audi al momentului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi dezvăluie într-un final noul model Q6, după ce primele imagini cu acesta au apărut în spaţiul online încă la mijlocul lunii martie. Aflaţi că noutatea reprezintă primul automobil al mărcii, conceput special şi exclusiv pentru piaţa chineză! Mai mult, este mai mare decât un Q7 şi, respectiv, este cel mai masiv model de producție a mărcii!

Caracteristici cheie:

  • Dacă bine cunoscutul Q7 se bazează pe platforma MLB cu motor poziţionat longitudinal sub capotă, atunci noul Q6 foloseşte arhitectura MQB Evo mai simplă și mai ieftină, cu motor montat transversal și tracțiune principală pe roțile din față. Cea mai apropiată rudă tehnică îi este Volkswagen Teramont: ambele mașini au un ampatament de 2.980 mm.
  • Și totuși, Q6 nu este deloc un Teramont cu altă faţă. Modelul are propria sa caroserie, cu panouri exterioare originale și design propriu. Măsoară în lungime 5.099 mm (Q7 are 5.063 mm), în lăţime are 2.014 mm (1.970 mm), iar în înălţime 1.784 mm (1.741 mm). Mărimea jantelor variază între 19 şi 21 de inchi. Un pachet Sport modifică grila radiatorului şi adaugă mai mult decor negru în locul celui cromat.
  • În total pentru caroserie sunt valabile, în paleta de bază, opt nuanţe (inclusiv mate). Şase modele de jante diferite, inclusiv două RS, sunt disponibile. Iar pentru interior există 11 opţiuni de culoare. Volanul este îmbrăcat în piele Nappa, iar partea superioară a bordului este acoperită tot cu piele moale.
  • Planşa de bord interioară este făcută în bine cunoscutul stil actual al mărcii, cu trei monitoare: de 12.3 inchi în spatele volanului, de 10.1 inchi în partea superioară a consolei centrale şi de 8.6 inchi la nivelul inferior. Tapiţeria este una din piele pentru un aspect premium. Prin cabină pot fi găsite în jurul a 10 porturi USB-C şi 14 difuzoare ale sistemului audio Bang & Olufsen.
  • Standard se va oferi cu şapte locuri pe trei rânduri de scaune. O astfel de maşină va avea o banchetă cu trei locuri pe al doilea rând, scaune reglabile electric în 12 direcţii pe primul rând şi un sistem de climatizare pe trei zone.
    • În versiuni sau nivele de echipare mai superioare, pe al doilea rând se pun două scaune individuale, dotate cu încălzire, ventilare, câteva reglaje electrice şi vibromasaj.
    • Volumul maximal pentru bagaje se ridică la 2.398 de litri.
  • Iată în ceea ce privește motorizările, Audi Q6 este unificat cu Teramont-ul chinez.
    • Se va putea alege un 2.0 TFSI cu patru cilindri din seria EA888, în două versiuni: 231 CP/400 Nm sau 265 CP/400 Nm.
    • Alternativă este un V6 turbo de 2.5 litri din seria EA390 (299 CP/500 Nm, 0-100 km/h în 7.3 secunde). 
    • Toate sunt cuplate la o cutie de robotizată cu șapte trepte şi dublu ambreiaj.
    • De asemenea, toate maşinile vin standard cu tracţiune integrală quattro şi suspensie dinamică adaptivă DCC.
  • Noul Audi Q6 poate fi echipat și cu pachetul Audi AI Pro, care cruise control adaptiv pe întregul interval de viteză, asistență inteligentă la parcare, sistem de asistență pentru menținerea benzii de circulație, inclusiv asistență în ambuteiaje și alte tehnologii de vârf, care îl fac să corespundă unui model cu sistem de pilotare semi automatizată de nivel 2+.

Audi Q6 va fi produs de întreprinderea mixtă SAIC Volkswagen, cea care asamblează și modelele Teramont. Comenzile sunt deja deschise și au fost anunțate prețuri: de la 74 la 96 de mii de dolari! Cei care vor comanda o maşină Edition One se vor alege cu un pachet mai generos de dotări şi anumite privilegii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/