(video) Drumuri bune care nu rezistă la ploi! Câţi bani s-au “spălat” în această toamnă prin Moldova

– “Acesta nu-i asfalt, asta-i o bătaie de joc”
– “Dacă s-a investit milionul, apa ne-a luat 95.400 și ceva de lei”
– “Pur și simplu să facă, ca să fie înainte de alegeri”

O parte din drumurile, construite în cadrul programului “Drumuri bune pentru toți”, au cedat la prima ploaie torențială. Apa a săpat, în unele locuri, șanțuri de un metru adâncime, a dat peste cap stratul de piatră sau asfalt și l-a dus la vale. Peste noapte, milioanele băgate în construcția drumurilor au fost spălate de ape, la propriu!

Ideea lansării unui program național dedicat infrastructurii drumurilor a apărut în 2018 și aparține fostei guvernări democrate, iar în 2020 programul a fost asimilat de noua guvernare socialistă și rebotezat în “Drumuri bune pentru toți”, atât de mult promovat de președintele Dodon.

Pentru că bani sunt prea puțini la câte drumuri proaste sunt în Moldova, iar asfaltul scump, majoritatea autorităților locale au ales să le facă din pietriș. Astfel, din cei circa 900 de km de drumuri care se repară în acest an, două treimi se acoperă cu piatră spartă, iar restul – cu asfalt.

Totuși, vorbim de o investiție de peste 1.000.000.000 (miliard) de lei, bani publici, de pe urma căreia cineva a încercat foarte evident să tragă dividente electorale. Un proiect de succes sau bani aruncați în vânt? Vedeți în acest reportaj realizat de proiectul media “Cu Sens”.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-no-comment-in-2020-in-moldova-se-ingusteaza-drumurile-reparate-pentru-a-se-face-economii/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/