(foto/video) Premieră în SUA: A debutat a 10-a generaţie Honda Accord

Compania Honda a prezentat peste ocean cea de-a zecea generaţie Accord. Cei care preferă acest model trebuie să ştie că Honda a renunţat la propulsoarele natural aspirate în favoarea unor turbo, linia de motoare a fost completată de o unitate nouă de 1.5 volum, iar cutia de viteze este acum automată cu 10 trepte.

Reprezentanţii mărcii au declarat că noul Accord a fost făcut de la zero. Caroseria îi este mult mai rigidă şi în acelaşi timp uşoară, şasiul este diferit, gama de motoare este nouă şi nu mai cuprinde un agregat cu şase cilindri, i-a fost îmbunătăţită izolarea fonică datorită unui sistem de atenuare activă a sunetului din habitaclu, etc.

Noua generaţie Honda Accord este mai scurtă cu 10 mm, mai scundă cu 15 mm şi mai lată cu 10 mm decât predecesorul său. Ampatamentul a crescut cu 54 de mm, dar şi ecartamentul. Greutatea maşinii este mai mică cu 50-80 de kilograme în dependenţă de versiune şi dotări.

Spaţiul din habitaclu a crescut şi el, iar volumul portbagajului este mai mare cu 28-90 de litri, (în dependenţă de versiunea maşinii) până la 472 de litri.

A 10-a generaţie Honda Accord va fi echipată doar cu propulsoare turbo cu patru cilindri şi care au un sistem de injecţie directă a carburantului. Cel de bază va produce 192 CP/245 Nm, are un volum de 1.5 litri şi va înlocui unitatea natural aspirată de 2.4 litri. Acesta va funcţiona împreună cu un variator sau o cutie mecanică cu şase trepte (nivel de echipare Sport).

Motorul cu şase cilindri şi un volum de 3.5 litri a fost înlocuit de un agregat de 2.0 litri volum care produce 252 CP/370 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte, iar în aceeaşi versiune sport este disponibil la comandă cu o cutie mecanică.

Noul Accord va fi disponibil şi cu un sistem de propulsie hibridă. Acesta are la bază motorul de 2.0 litri sus menţionat, care lucrează pe baza ciclului Atkinson, conectat la două propulsoare electrice. Mai multe detalii despre Accord Hybrid cei de la Honda au spus că vor oferi mai târziu.

Printre dotările care se vor regăsi pe această maşină se numără: un head-up display, un ecran de 7 inci în locul panoului de bord şi unul de opt inci al sistemului multimedia, un sistem audio cu o putere de 450 de waţi, sistem de reîncărcare a telefoanelor prin inducţie electromagnetică prin conexiune NFC, punct de acces Wi-Fi cu internet în reţele 4G LTE, posibilitate de a controla automobilul de la distanţă (încuiere uşi, detectare poziţionare pe hartă, monitorizare viteză, etc), dar şi blocuri optice cu LED-uri.

Noul Accord se va alege şi cu amortizoare adaptive, alături de un sistem de schimb a setărilor automobilul care are mai multe regimuri – Normal, Sport şi Econ. Acestea schimbă reacţia la apăsarea acceleratorului, servodirecţia, duritatea amortizoarelor şi setările cutie de viteze.

Modelului nu îi va lipsi o suită completă de sisteme de siguranţă şi asistenţă Honda Sensing: Collision Mitigation Braking System™ (CMBS™), Lane Departure Warning, Road Departure Mitigation, Adaptive Cruise Control with Low-Speed Follow, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information, parking sensors, Cross Traffic Monitor, Driver Awareness Monitor şi Multi-Angle Rearview Camera.

Noua generaţie Honda Accord va fi asamblată la uzina din oraşul Marysville, statul Ohio. Deocamdată nu se cunoaşte dacă şi când ar putea fi lansată o versiune europeană a modelului.

Evenimentul de prezentare a noii generaţii Honda Accord:

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/