Ford anunţă că din 2030 va vinde în Europa doar maşini electrice

Astăzi, Ford a anunţat că face un pas important înainte pentru transformarea sa europeană și își ia angajamentul de a se implica până la capăt în dezvoltarea de vehicule electrice și în creșterea și electrificarea gamei sale de vehicule comerciale, lidere de piață.

În particular vorbind, aflaţi că pe continent va vinde doar maşini electrice începând cu anul 2030!

Ford își ia astăzi angajamentul ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică.

În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024. Ford se așteaptă ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid, până în 2030! În 2020, Ford a fost lider al vânzărilor de vehicule comerciale în Europa pentru al șaselea an consecutiv!

Anunțul de azi vine după ce Ford a raportat o revenire la profitabilitate în Europa, în al patrulea trimestru al anului 2020. Ford a anunțat că investește cel puțin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare până în 2025, aproape de două ori mai mult decât planurile anterior comunicate în legătură cu vehiculele EV.

„Am restructurat cu succes Ford Europa și am revenit la profitabilitate în al patrulea trimestru din 2020. Acum suntem pregătiți să accelerăm spre un viitor complet electric în Europa cu vehicule noi, semnificative și o experiență conectată pentru clienții noștri. Ne așteptăm să păstrăm impulsul puternic pe care îl avem, în acest an, în Europa și să rămânem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul de a avea o marjă de 6 procente EBIT, ca parte a planului nostru de transformare a operațiunilor globale”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Elementele esențiale care au dus la transformarea operațiunilor Ford în Europa în ultimii 2 ani au fost: o sporire de 1 miliard de dolari a costurilor structurale, adresându-se piețelor cu performanțe slabe, crearea unei linii de vehicule mai bine direcționate în cadrul a trei grupuri de afaceri axate pe clienți, și nu în ultimul rând, parteneriate care stimulează creșterea și profitabilitatea în toate ariile de business.

Ford se îndreaptă către un viitor complet electric prin această investiție de 1 miliard de dolari pentru modernizarea fabricii sale din Koln, unul dintre cele mai mari centre de producție din Europa și „casa Ford” în Europa. Investiția va transforma operațiunile de asamblare a vehiculelor existente la Centrul de Electrificare Ford din Koln pentru fabricarea vehiculelor electrice, fiind primul astfel de centru al Ford în Europa.

Ford a confirmat, de asemenea, că primul său autovehicul complet electric construit în Europa, destinat clienților europeni, va fi produs aici în 2023, cu potențialul unui al doilea vehicul complet electric ce ar putea fi construit tot la fabrica din Koln.

Detalii suplimentare despre planul de electrificare Ford și transformarea fabricii de la Koln vor fi făcute publice în lunile următoare.

Cmentariile sunt închise