(foto) Detalii despre Toyota bZ Compact SUV Concept şi primele informaţii oficiale despre noul C-HR

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o avanpremieră în noiembrie peste ocean, noul Toyota bZ Compact SUV Concept și-a făcut debutul european la Bruxelles, Belgia, oferind o privire de ansamblu unui nou şi viitor model, extinzând viziunea companiei sub umbrela mărcii “bZ” (Beyond Zero). Noul concept este poziționat în segmentul C-SUV, cel mai mare segment din Europa.

Alături de C-HR prologue, ilustrează abordarea multi-tec a Toyota de a permite reducerea emisiilor de carbon, de a răspunde nevoilor diverse și de a asigura sustenabilitatea prin oferte extinse de produse.

Toyota bZ Compact SUV Concept a fost desenat în Europa de Toyota European Design and Development (ED2) din Franța, folosind o abordare de design vitală. Această abordare marchează dualitatea vehiculului: designul minimalist pe care l-am aștepta de la un electromobil cu vitalitatea viitorului. Conceptul reprezintă un vehicul cu emisii zero, care utilizează materiale cu impact redus, sustenabile, care aduc, de asemenea, performanțe dinamice, tehnologie de vârf și un aspect elegant.

Forma aerodinamică a conceptului, care măsoară 4.538 x 1.888 x 1.560 mm, îi îmbunătățește aspectul futurist, care include roțile de 21 inchi împinse în colțuri pentru o poziție agresivă – făcându-l să pară că se mișcă chiar și atunci când stă pe loc. Consolele scurte și unghiurile barelor de protecție îl fac să iasă în evidență ca un vehicul cu tehnologie avansată, în timp ce designul îngustat al cabinei îi conferă un aspect agil pentru rezistență aerodinamică redusă.

Stilul edgy se extinde la interior, cu finisaje premium, rezultând un aspect distinctiv. În special, echipa de design a inclus mai multe soluții ecologice, cum ar fi scaunele realizate din materiale pe bază de plante și reciclate pentru a urmări tema Beyond Zero. Un asistent personal în mașină conectează șoferul și pasagerii cu vehiculul prin indicii audio-vizuale care se deplasează în jurul cabinei, răspunzând solicitărilor sau comenzilor pasagerilor din față sau din spate.

În Europa, Toyota intenționează să introducă șase modele care poartă marca bZ (Beyond Zero) până în 2026, dar când va fi gata versiunea de producţie a bZ Compact SUV Concept nu s-a menționat. Iar un portofoliu divers de produse electrificate va contribui la propulsarea Toyota către obiectivul său global de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2050.

În cadrul aceluiaşi eveniment din Belgia, Toyota a prezentat conceptul C-HR Prologue, prin care este previzualizată versiunea de producție a celei de-a doua generații C-HR. Crossoverul va debuta în 2023 cu al său stil evolutiv, ar putea propune o combinaţie de trei culori pentru caroserie și va fi disponibil cu sisteme de propulsie hibride și plug-in hybrid.

Fostul C-HR a fost introdus în 2016 și a primit un facelift în 2019, făcând din 2023 momentul perfect pentru o nouă generație. SUV-ul s-a dovedit a fi destul de popular în rândul cumpărătorilor europeni, motiv pentru care Toyota a decis să urmeze aceeași rețetă cu succesorul său în ceea ce privește designul exterior mai neobișnuit și proporțiile netradiționale.

Ca şi bZ Compact SUV Concept, dar şi fostul C-HR, noul C-HR Prologue a fost desenat în studioul ED2, fiind o evoluţie a Toyota Small SU EV Concept din 2021. Micile modificări ale barelor de protecție, ale secțiunii acoperișului și ale roților îl aduc mai aproape de producție, confirmând ceea ce am văzut recent în imaginile ci designul brevetat.

Toyota nu doreşte încă să ne facem o opinie despre al său interior, dar susține că este mai spațios și mai practic decât înainte. De asemenea, este sigur să presupunem că noul C-HR va avea mai multă tehnologie, inclusiv ecrane mai mari pe planşa de bord.

Producția noului C-HR va avea loc în Turcia, cum se întâmplă în cazul modelului actual. Bateriile pentru sistemele hibride vor fi asamblate într-o altă locaţie din Europa, folosind celule importate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/