(video) Noul Ford Explorer Electric e disponibil de cumpărat după o călătorie record de 30.000 km în jurul lumii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexie Alford a stabilit astăzi recordul oficial de a fi prima persoană care a călătorit în jurul pământului într-un vehicul electric folosind noul Ford Explorer. Pentru a sărbători Charge Around The Globe, Ford a confirmat prețul și specificațiile finale ale noii game Ford Explorer.

Trecând linia de sosire în Nisa, Franța, Lexie și noul Ford Explorer au condus o caravană unică de vehicule Ford iconice, flancate de modele actuale care modelează direcția viitoare vizionară a companiei.

Călătoria incredibilă reușită de Lexie și Explorer a traversat șase continente, a trecut prin 27 de țări și a acoperit peste 30.000 de kilometri. Totul doar cu energie electrică. Luptându-se cu penele de curent din Africa, lipsa infrastructurii de încărcare din deșertul Atacama din Chile, drumurile neasfaltate, trecătorile montane și condițiile de îngheț, călătoria a demonstrat ceea ce este posibil să faci cu un vehicul electric.

Lexie deține și recordul mondial de a fi cea mai tânără persoană care a vizitat fiecare țară din lume.

„În această aventură epică am întâlnit oameni incredibili din multe colțuri ale lumii și am experimentat la volan frumusețea a 27 de țări. Dar această călătorie a venit cu un set unic de provocări. A fost onoarea vieții mele să primesc atâta încredere de la Ford pentru a face ocolul pământului cu Explorer-ul electric, care a fost casa mea în ultimele șase luni. Am avut obiectivul de a depăși limitele a ceea ce pare imposibil de realizat într-un vehicul electric și sunt mândră să spun că am reușit!”

Recordul mondial a fost verificat de RecordSetter care a monitorizat tentativa în diferite locații din lume. Pentru a stabili recordul de circumnavigație, Lexie și Explorer aveau o cerință minimă de a conduce 28.968 km. De asemenea era necesar să treacă prin două puncte antipodale și să ajungă pe cel puțin cinci continente. Călătoria trebuia, de asemenea, să înceapă și să se termine în aceeași locație.

Echipat pentru orice aventură

 • Noul Explorer complet electric este primul vehicul electric Ford dezvoltat și construit în Europa. Acesta combină ingineria germană, designul american și echiparea standard de top. Autonomia maximă oferită de Explorer este de 602 km pentru o singură încărcare.
 • Gama Explorer este deschisă de un sistem de propulsie cu tracțiune spate, cu un singur motor (RWD). Alternativa este tracțiune integrală cu două motoare (AWD).
  • Ambele utilizează o baterie litiu-ion, de tip nichel-mangan-cobalt (NMC). A fost aleasă pentru densitatea energetică ridicată, dar și pentru performanțele oferite în climatele tipic europene.
  • Versiunea cu un singur motor (RWD) și cu baterie NMC cu autonomie standard va fi disponibilă la o dată ulterioară.
 • Pentru modelul AWD, încărcarea de la 10-80% durează aproximativ 26 de minute dacă se folosește o stație de încărcare DC de 185 kW.
  • Șoferii lui Explorer din Europa vor putea, de asemenea, să acceseze și să plătească cu ușurință încărcarea la peste 600.000 de puncte de încărcare din rețeaua BlueOval folosind aplicația FordPass sau tehnologia inovatoare Plug&Charge. Acestea includ stații de încărcare de mare putere de la IONITY și de la Allego – cu care Ford a anunțat, de asemenea, un parteneriat pentru a instala puncte de încărcare de mare putere la dealerii Ford.
 • Nu doar încărcarea este rapidă și simplă. Cu 340 CP, Ford Explorer poate accelera mai repede decât un Ford Focus ST Performance. Modelul AWD poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în 5.3 secunde. Explorer AWD poate tracta, de asemenea, până la 1.200 kg.

Detalii interioare și echipamente

 • Suplimentar față de cei aproximativ 470 de litri ai spațiilor de stocare, care includ cei 17 litri oferiți de MegaConsole și My Private Locker (un spațiu securizat din cabină), fiecare Explorer dispune de sistemul multimedia SYNC Move. Asta înseamnă un ecran tactil central de 14.6 inchi, care poate fi glisat pentru a schimba unghiul de înclinare cu peste 30 de grade.
 • De asemenea, standard sunt oferite volanul și scaunele față încălzite, masajul scaunului șoferului și încărcarea wireless a telefonului. Designul interior include scaune sport cu tetiere integrate și un Soundbar elegant. Android Auto și Apple CarPlay sunt disponibile wireless.
 • Echiparea Explorer Premium adaugă un sistem audio B&O cu 10 difuzoare și iluminare ambientală interioară, jante de 20 de inchi, tapițerie integrală Sensico, precum și trecerea de la farurile cu LED la cele Dynamic Matrix LED.
 • Pentru a face procesul de achiziție cât mai ușor posibil, echipamentele opționale au fost limitate la un acoperiș panoramic cu o suprafață vitrată mai mare de 1 m2 și un pachet de asistență pentru șofer. Acesta include hayonul cu deschidere electrică fără atingere, un head-up display, camere video la 360 de grade și noua tehnologie Assisted Lane Change.
  • Aceste echipamente sunt oferite suplimentar celor peste 15 tehnologii de asistență a șoferului. Printre acestea se găsesc Intelligent Adaptive Cruise Control cu Stop and Go, precum și Clear Exit Warning.

În România, noul Ford Explorer complet electric va avea un preț de pornire de 39.500 euro cu TVA prin programul Rabla Plus pentru versiunea Select RWD Extended Range. În Germania costă minimum 42.500 de euro.

Specificații

Extended Range RWD
Explorer/ Explorer Premium
Extended Range AWD
Explorer/ Explorer Premium
Capacitate utilizabilă (kWh)7779
Timp de încărcare DC 10-80% (minute)2826
Putere de încărcare DC max (kW)135185
Putere de încărcare AC max (kW)1111
Putere (kW)210250
Putere (CP)286340
Cuplu spate (Nm)545545
Cuplu față (Nm)N/A134
Autonomie maximă WLTP (km)602566
Consum mixt de energie electrică (kWh/100 km)13.9-14.715.7-16.6
Viteză maximă (km/h)180180
Accelerație 0-100 (secunde)6.45.3

Cmentariile sunt închise