Aveţi grijă la drum! A fost anunţat Cod Galben de Ceaţă, iar carosabilele sunt umede

De la primele ore ale dimineţii şoferii din Moldova se deplasează în condiţii de ceaţă densă. O avertizare Cod Galben din partea Serviciului Hidrometeorologic de Stat a fost emisă în acest sens acum câteva minute, fenomenul predominând pe întreg teritoriul ţării.

Respectiv, şi pe alte porțiuni de drum din țară, în afara Chişinăului, circulaţia se desfășoară în condiții de ceață, iar pentru că partea carosabilă este umedă și temperaturile sunt scăzute, există risc de formare a poleiului.

De asemenea, trebuie de menţionat că în regiunea raioanelor Bălţi şi Făleşti, la moment, se înregistrează precipitaţii sub formă de ploi slabe, asta în condiţii de temperaturi sub zero grade Celsius!

Astfel, şoferilor le este recomandat să ia în calcul unele sfaturi pentru un şofat cât mai sigur:

  • să mărească distanţa în mers între autovehicule,
  • să folosească luminile de întâlnire/farurile anticeaţă,
  • să ţină cont de faptul că depășirile pot fi periculoase în astfel de condiţii meteo,
  • să conducă cu o viteză mai mică,
  • să-și asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei,
  • să nu depășească coloana de autovehicule oprită la semafor și să nu pătrundă în intersecție, dacă din cauza aglomerației nu o pot traversa.

Totodată, în aceste condiţii de vizibilitate redusă, conducătorii trebuie să fie cu ochii în patru pentru că există pietoni care pot trece strada prin locuri neregulamentare.

Pentru conducerea în siguranță, şi Inspectoratul Național de Patrulare recomandă tuturor participanților la trafic o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumuri. 

Şoferii trebuie să ruleze cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar pietonii și căruțașii să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili în trafic. La momentul actual în capitală, potrivit poliţiei, se înregistrează ceață densă, carosabil umed, iar aderența cu partea carosabilă este scăzută.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/