(foto) Într-o premieră naţională, un dragster va încerca în weekend pista aeroportului din Bălţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Adrenalina atinge noi culmi în motorsportul moldovenesc! Primul weekend al lunii iulie va fi marcat în autosportul autohton prin a doua etapă a Campionatului Naţional de Drag Racing, care se va desfăşura pe teritoriul Aeroportului Internațional Bălți-Leadoveni.

Disciplina în sine este una cunoscută şi apreciată de pasionaţi ai sporturilor, însă un eveniment mult mai senzațional se anunță a avea loc. Într-o premieră absolută în țară, un dragster va face show-ul şi va captiva atenția pasionaților de curse auto și a iubitorilor de adrenalină!

Drag racing-ul, disciplina care măsoară puterea și viteza într-o cursă de scurtă distanță, este deja binecunoscută la nivel internațional. Acum, Republica Moldova intră pe harta mondială a motorsportului, aducând în premieră un dragster pe pista Aeroportului din Bălți.

Cu o caroserie aerodinamică și un motor V8 puternic, dragsterul este construit special pentru cursele de viteză explozive. Această bestie mecanică va sălta inima pasionaților de motorsport și va oferi o experiență unică atât pilotului, cât și spectatorilor prezenți la eveniment.

Etapa de drag racing de pe pista Aeroportului din Bălți promite astfel să fie una plină de suspans și spectacol. Zgomot puternic, fum de la cauciucuri și viteze uluitoare vor crea o atmosferă electrizantă, în care competiția va atinge noi culmi. Pasionații de motorsport și curioșii vor avea ocazia să vadă de aproape această mașină incredibilă și să simtă vibrațiile generate de accelerația sa fulgerătoare.

Participarea acestui dragster în premieră reprezintă un moment istoric pentru sportul auto moldovenesc și va rămâne în memoria multora. Maşina cu 1.500 de cai putere, condusă de Dmitrii Paleşko, este deja în ţara noastră, fiind însoţită de tehnicienii echipei ucrainene Akim Race Tech. Cel mai bun rezultat al White Rocket pe distanţa de 402 metri este deocamdată 6.89 secunde şi 313 km/h la ieşire.

Accesul publicului la eveniment, în ambele zile, va fi de la ora 13:00. Intrarea este cu plată.

Cmentariile sunt închise