Ultima oră! General Motors a vândut brandurile Opel şi Vauxhall grupului PSA

Concernul american General Motors a decis într-un final după câteva săptămâni de negocieri să vândă brandul şi subdiviziunile Opel grupului francez PSA.

Amintim că PSA este o alianţă formată de constructorii Peugeot şi Citroen, dar şi subdiviziunile sale: DS, Citroen Racing şi Peugeot Sport.

Suma de bani pentru care General Motors a vândut Opel a fost anunţată chiar în această dimineaţă, 6 martie 2017, şi aceasta nu este mai mică de 2.2 miliarde de euro.

Totodată, PSA, în cadrul înţelegerii, se va alege şi cu brandul Vauxhall. Această marcă aparţine companiei Opel şi realizează automobile în Marea Britanie.

În comunicatul oficial se mai menţionează că după această achiziţie, grupul PSA va deveni al doilea cel mai mare constructor auto din Europa.

Mai este important de specificat că împreună cu PSA, şi conglomeratul financiar BNP Paribas va deţine o cotă parte din acţiunile Opel/Vauxhall. Acestea vor fi împărţite în proporţie de 50/50, chiar dacă în cifra afacerii PSA a investit 1.3, iar BNP Paribas 0.9 miliarde de euro.

În 2016, PSA Group şi toate brandurile pe care le controlează, au înregistrat un venit total de 17.7 miliarde de euro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/