(video) Mai internațional, electric și digital – ŠKODA AUTO şi-a prezentat noua sa strategie corporativă

ŠKODA AUTO va conduce cu succes în următorul deceniu prin noua sa strategie “NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030”, care stabilește obiective ambițioase în domeniile internaționalizării, electrificării și digitalizării.

Producătorul ceh de mașini își propune să fie unul dintre cele cinci cele mai bine vândute mărci din Europa până în 2030, iar compania intenționează să devină cel mai important brand european în regiunile în creștere din India, Rusia și Africa de Nord.

În colaborare cu parteneri politici și de afaceri, precum și cu grupul Volkswagen, Škoda se străduiește, de asemenea, să-și dezvolte piața internă, Republica Cehă, într-un centru de electromobilitate, pentru a proteja locurile de muncă și a crea noi oportunități de angajare. Obiective specifice pentru durabilitate și diversitate sunt, de asemenea, ferm ancorate în noua strategie.

Noua strategie corporativă se bazează pe succesele Strategy 2025. Compania a definit o nouă viziune și misiune pentru drumul său spre viitor. Noua viziune este “Vom ajuta lumea să trăiască mai inteligent”, iar noua misiune este “Mobilitate modernă accesibilă cu tot ce aveți nevoie și surprize pe care le iubiți”. În același timp, Škoda este dedicată valorilor dovedite ale mărcii sale de “simplificare”, “uman” și “surprinzător”.

“Cu noul nostru plan de acţiuni, oferim răspunsuri specifice cu privire la modul în care vom conduce cu succes ŠKODA AUTO prin procesul de transformare și ne vom asigura că compania va fi într-o poziție și mai puternică în 2030 decât este astăzi. Marca are un potențial incredibil! Vom folosi acest lucru în următorii ani și ne vom stabili obiective ambițioase; ne propunem să fim printre primii cinci producători auto din Europa în ceea ce privește vânzările; ne propunem să devenim brandul european de frunte în regiunile de creștere din India, Rusia și Africa de Nord și ne dezvoltăm piața internă din Republica Cehă într-un centru de electromobilitate, astfel încât să putem proteja locurile de muncă și să creăm noi. Škoda intră în acest viitor interesant dintr-o poziție de forță și aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa noastră de peste 43.000 de membri din întreaga lume și partenerul nostru social KOVO pentru a duce compania noastră la următorul nivel în anii următori”, a declarat Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO.

  • Trei priorități de top

Strategia “NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030” se concentrează pe trei priorități, care sunt rezumate la rubricile “EXPAND”, “EXPLORE” şi “ENGAGE”. Obiectivul general al priorității “EXPAND” (extinde) este de a dezvolta Škoda într-una dintre cele mai bine vândute mărci auto din Europa. Pe de o parte, acest lucru se va realiza prin consolidarea în continuare a poziției mărcii în segmentele entry-level. Cu un preț entry-level mai mic de 14.000 de euro, noul Fabia stabilește ritmul.

Pe de altă parte, portofoliul de produse va fi extins pentru a include cel puțin încă trei modele complet electrice până în 2030, care vor fi poziționate sub Enyaq iV, atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și dimensiunea. ŠKODA AUTO urmărește o cotă de modele complet electrice de 50-70% în Europa, în funcție de evoluțiile pieței.

  • Protejarea viitorului pe piața internă: Republica Cehă va deveni un centru de electromobilitate

Pentru a se asigura că atât ŠKODA AUTO, cât și piața sa internă, Republica Cehă, ies din ce în ce mai puternic din procesul de transformare, compania lucrează cu parteneri pentru a transforma țara într-un hub de electromobilitate. Mai exact, componentele electrice sau vehiculele electrice vor fi produse la toate cele trei fabrici cehe din Mladá Boleslav, Kvasiny și Vrchlabí până în 2030.

Deja, în prezent, bateriile de înaltă tensiune sunt produse local pentru modelele plug-in hybrid SUPERB iV și OCTAVIA iV, precum și pentru modelele altor mărci ale Grupului VW. Iar la începutul anului viitor, producția de sisteme de baterii MEB va fi lansată și în Mladá Boleslav pentru Enyaq iV. În plus, producătorul auto ceh lucrează cu parteneri pentru a stabili o structură stabilă a furnizorilor pentru e-mobilitate.

  • În drum spre a deveni cel mai important brand european din India, Rusia și Africa de Nord

Prioritatea “EXPLORE” (explorare) include stabilirea Škoda ca principal producător european de automobile pe piețele în creștere din India, Rusia și Africa de Nord până în 2030. Acest lucru va avea ca rezultat un nivel global potențial de vânzare de 1.5 milioane de unități pe an. Compania este responsabilă de aceste regiuni în cadrul Grupului Volkswagen.

Producția modelului Kushaq – primul care va fi lansat pe piața indiană în cadrul proiectului INDIA 2.0 – a început chiar recent. Pe termen mediu, există și planuri de a-l oferi pe alte piețe emergente.

  • “Simply Clever 2.0: Škoda va rămâne funcțional chiar și în era digitală

A treia prioritate “ENGAGE” (angajare) cuprinde obiective specifice pentru domeniile de experiență digitală a clienților, durabilitate, diversitate, educație și formare. Printre altele, producătorul ceh de mașini intenționează să devină reperul pentru o experiență de utilizator pur și simplu inteligentă. Fiecare client ar trebui să poată opera de la bun început un produs Škoda sau un serviciu ŠKODA. 

Unul dintre primele proiecte este PowerPass, care face ca încărcarea unui model electric Škoda să fie simplă și convenabilă. Acesta va fi disponibil în peste 30 de piețe și poate fi utilizat la peste 210.000 de puncte de încărcare din Europa. În același timp, achiziționarea unui automobil Škoda va deveni și o experiență și mai plăcută. De exemplu, compania își extinde conceptul de showroom virtual și și-a propus să vândă una din cinci maşini, online. Clienții din Belgia, Țările de Jos, Polonia și Republica Cehă profită deja astăzi de această opțiune.

  • Obiectivele de mediu s-au înăsprit semnificativ: reducerea emisiilor flotei cu peste 50%

ŠKODA AUTO își intensifică eforturile de sustenabilitate și își întărește obiectivele de mediu. Compania își propune să își reducă emisiile flotei cu peste 50% față de 2020 și va produce vehicule cu emisii nete de carbon la toate uzinele cehe și indiene începând cu 2030. Producția în Vrchlabí a devenit deja neutră în materie de CO2 de la sfârșitul anului trecut. 

“NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030” pune, de asemenea, un accent și mai mare pe tema diversității; până în 2030, una din patru funcții de conducere va fi ocupată de o femeie. Pentru ŠKODA AUTO, diversitatea, incluziunea și egalitatea sunt componente integrale ale unei culturi corporative caracterizată prin deschidere și toleranță. 

Mai mult, ca parte a procesului de transformare radicală, producătorul ceh de automobile promovează formarea și educația continuă a angajaților săi și va investi aproape 500 de milioane de euro între 2022 și 2030, cu scopul principal de a proteja locurile de muncă pentru viitor.

  • Eficiența și simplitatea ca principii directoare pentru realizarea obiectivelor strategice

Pentru a atinge obiectivele noii strategii, compania se concentrează pe eficiență și simplitate – două puncte forte care au caracterizat întotdeauna producătorul ceh de automobile. Scopul este de a obține o poziţie de lider în materie de costuri în rândul concurenților europeni de bază, împreună cu o rentabilitate durabilă a vânzărilor de cel puțin 8% ca cifră țintă. În același timp, compania își simplifică în mod constant procesele, reducând birocrația și complexitatea pentru a deveni și mai agilă. De exemplu, prin electrificarea treptată a gamei de modele, complexitatea ofertei trebuie redusă cu 40% pe termen mediu.

Cmentariile sunt închise