(video) Premieră mondială: Noua, a treia generaţie VW Tiguan

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peste 7.6 milioane de cumpărători au ales SUV-ul compact de la debutul său în 2007. Astăzi compania VW a prezentat noua, a treia generaţie a popularului crossover Tiguan, care a fost dezvoltată în paralel cu noua generaţie Passat, împreună împărțind platforma şi majoritatea agregatelor.

Dar înainte de a fi dezvăluit presei, în această dimineaţă modelul a fost arătat unui număr de aproximativ 10.000 de angajați la o întâlnire de lucru de la uzina din Wolfsburg, căci de pe liniile-i de asamblare va ieşi în această toamnă, urmând să ajungă pe piaţă în primul trimestru al lui 2024.

Caracteristici cheie:

 • SUV-ul compact vine cu un design complet nou
  • Partea din față a vehiculului are un aspect puternic, cu faruri LED foarte plate și o bandă orizontală acoperită cu sticlă. 
  • Deschiderile grilei radiatorului sunt acum situate pe laturile exterioare ale barei de protecție, unde perdele de aer asigură o direcție optimă a aerului. 
  • Coeficientul de rezistență aerodinamică a scăzut de la 0.33 la 0.28 Cd
  • Mărimea maximă a jantelor este de 20 inchi (cele mai mici sunt de 17 inchi). 
  • O nouă bandă LED orizontală pune accentul pe partea din spate inconfundabilă.
  • Ampatamentul nu s-a modificat (2.681 mm). Şi nici lățimea totală (1.839 mm). În schimb noul Tiguan e mai lung cu 32 mm (4.551 mm) și cu 5 mm mai înalt (1.640 mm).
 • Noul interior este proiectat în spiritul modelelor electrice ID. 
  • În fața șoferului se află un monitor de 10.25 inchi fără vizor şi cu strat anti reflexiv. 
  • Sistemul multimedia poate fi operat pe un monitor tactil cu o diagonală de 12.9 sau de tocmai 15 inchi/38 cm (în funcție de echipare), iar sub acesta există benzi tactile pentru controlul climatizării. 
  • Nu mai există un levier al cutiei de viteze pe tunelul central, funcțiile acestuia fiind preluate de maneta dreaptă de pe coloana de direcție.
  • Noul Tiguan mai anunţă revenirea companiei la un volan cu butoane fizice. Șeful companiei a anunțat renunțarea la panourile tactile în toamna anului trecut, dar a fost nevoie de timp pentru o readaptare. În spatele volanului se vor găsi şi padele pentru comutarea manuală a treptelor (pe toate modelele).
  • Și, pentru prima dată, noul Tiguan introduce un head-up display cu drepturi depline, cu proiecţie pe parbriz.
  • Numeroase funcții ale vehiculului și de infotainment pot fi ajustate cu ușurință folosind limbajul natural cu noul asistent vocal IDA.
 • Se mai menționează despre o ușoară creștere a dimensiunii cabinei: s-au adăugat 9 mm de spațiu deasupra capului pasagerilor din față, iar pentru pasagerii din rândul doi creșterea ajunge la 10 mm. Volumul portbagajului a crescut de la 615 la 652 de litri.
 • Consola centrală găzduiește un Driving Experience Control. Controlerul rotativ cu propriul mini-ecran OLED poate fi folosit pentru a schimba modul de conducere, volumul radioului sau culorile luminii ambientale. Materialele de înaltă calitate, scaunele nou dezvoltate și izolarea fonică eficientă sporesc valoarea și confortul. În special, împreună cu un nou „pachet acustic” opțional, Tiguan este proiectat pentru a oferi confort de clasă premium.
 • Printre dotările opţionale indisponibile anterior se numără:
  • Scaune frontale multi-conturate ergoActive Plus cu reglare lombară pneumatică în patru direcții și masaj (cu presiune cu 10 camere). Mai au o funcție de programare pentru activarea automată a încălzirii sau a ventilației la anumite temperaturi exterioare.
  • Faruri IQ.LIGHT HD Matrix asemănătoare cu cele introduse de VW Touareg facelift, fiind dezvoltate în paralel: fiecare far include 19.200 de LED-uri, iar fascicul de lumină generat poate ajunge la 500 de metri în faţa maşinii. Noul Tiguan este primul model pe bază de platformă MQB cu astfel de faruri.
 • Actualizarea principală a platformei de nouă generaţie MQB Evo este suspensia.
  • VW a reproiectat suspensiile din față cu braţe McPherson şi cele din spate cu patru brațe, cu amortizoare noi și bare anti-ruliu revizuite. În combinație cu noua suspensie spate independentă, se spune că acestea oferă o rigiditate sporită și o stabilitate mai bună.
  • Opţional (pentru modelele cu minimum 193 CP) este sistemul DCC Pro. Noile amortizoare adaptive au câte două supape de acționare (separat pentru compresie și recul), astfel încât diferența dintre modurile Confort şi Sport ar trebui să fie mai pronunțată. În total există 15 presetări pentru controlul suspensiei.
  • Noul model este echipat în plus, standard, cu un Vehicle Dynamics Manager – un sistem MQB care și-a făcut debutul în actualul Golf GTI. Sistemul controlează funcțiile unui imitat diferenţial frontal blocabil (XDS) și ale componentelor dinamice laterale ale amortizoarelor controlate din sistemul DCC Pro. Intervențiile de frânare specifice roților și modificările selective ale durității amortizorului conduc la un confort sporit și o performanță sporită în timpul virajelor dinamice.
 • Modelul european va împărţi gama de motoare cu noul Passat, ceea ce înseamnă că va păstra motoarele turbo pe benzină 1.5 TSI și 2.0 TSI, precum și turbodieselul 2.0 TDI cu 150 CP. 
  • Tiguan eTSI (1.5 TSI evo2) oferă 130 sau 150 CP/250 Nm + DSG cu şapte trepte + tracţiune faţă. 
  • Modelele eHybrid propun 204 CP/350 Nm sau 272 CP/400 Nm la alegere + un eDSG cu şase trepte (DQ400e evo, are integrat un motor electric HEM80evo cu 115 CP/330 Nm) + tracţiune faţă.
  • Modelele pe benzină cu motoare turbo din seria EA888 evo4 (2.0 litri, patru cilindri) sunt valabile în format cu 204 CP/320 Nm (tracţiune faţă) sau 265 CP/400 Nm (tracţiune integrală 4MOTION) + DSG cu şapte trepte.
  • Oferta diesel este compusă din unităţi EA288 evo (2.0 litri turbo, patru cilindri) cu 150 CP/360 Nm sau 193 CP/400 Nm. Toate sunt cuplate la un DSG cu şapte trepte şi doar versiunea cu 193 CP poate fi combinată cu 4MOTION.
  • Maşinile cu AWD pot tracta până la 2.3 tone.
 • Unitățile de propulsie PHEV reprezintă o dezvoltare complet nouă.
  • Datorită trecerii la un motor turbo pe benzină high-tech de 1.5 litri (1.5 TSI evo2, anterior era un 1.4 TSI) și o nouă baterie cu o capacitate netă de 19.7 kWh (predecesorul avea una de 10.6 kWh), Volkswagen presupune în estimările sale că autonomie electrică de aproximativ 100 de kilometri va fi posibilă cu Tiguan eHybrid (în funcție de echipament). Aceasta înseamnă că în majoritatea călătoriilor zilnice medii, ambele versiuni Tiguan eHybrid vor deveni vehicule electrice. 
  • Dacă este necesar, benzinarul de sub capotă este activat suplimentar, mărind autonomia cu o baterie plină și un rezervor plin de 45 de litri de benzină până la aproximativ 1.000 km
  • Acum, bateria poate fi încărcată AC cu 11 kW în loc de 3.6 kW (complet în două ore). În plus, ambele modele eHybrid vor putea fi încărcate rapid DC cu până la 50 kW (10-80% în 25 minute). 
  • Se mai menționează că benzinarul 1.5 TSI este un motor de înaltă tehnologie cu un turbocompresor cu geometrie variabilă (VTG) și un proces de ardere TSI-evo extrem de eficient și economic.
 • Cât priveşte noua unitate mild hybrid (eTSI) oferită pentru prima dată pe Tiguan. Acesta are, de asemenea, un motor de 1.5 litri, cu patru cilindri (1.5 TSI evo2), care vine în plus cu Active Cylinder Management (ACTplus). De asemenea, este conectat la o baterie litiu-ion de 48V și la un demaror-generator cu centură de 48V (20 CP/25 Nm). Modelul eTSI oferă în rezultat performanțe deosebit de bune la deplasare și eficiență ridicată, deoarece motorul este complet dezactivat în mod repetat datorită componentelor electrice. În aceste cazuri, Passat rulează fără emisii de la motor.
 • Tiguan este echipat standard cu un număr mare de sisteme de confort și asistență. Pe lângă Side Assist (sistem de schimbare a benzii de rulare), Front Assist (frânare autonomă de urgență), Lane Assist (sistem de menținere a benzii de rulare) și Rear View (sistem de camere video pentru marșarier),se adaugă și Dynamic Road Sign Display (monitor indicatoare rutiere şi afişarea lor pe bord).
  • Va exista, de asemenea, o gamă largă de sisteme opționale. Acestea includ, printre altele, următoarele tehnologii: Park Assist Pro cu o capacitate de parcare de la distanță (pentru conducerea automată în și din spațiile de parcare controlate de șofer din afara vehiculului folosind o aplicație mobilă) sau Trailer Assist (pentru manevrarea asistată cu o remorcă).

Actualul Tiguan costă în Germania minimum 32.930 de euro. Modelul de nouă generaţie va fi mai scump, în jurul a 35-37 de mii de euro.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/