(video) Premieră mondială: Noul VW Touareg facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

VW introduce Touareg facelift după cel puţin 1.13 milioane de exemplare vândute până în prezent. Producătorul afirmă că a implementat din nou în mod sistematic dorințele clienților în ce priveşte designul, operarea mai intuitivă şi caracteristicile excelente de conducere. Rezultatul este un adevărat all-rounder care se va prezenta exemplar pe șosea, în off-road și, bineînțeles, în calitate de vehicul de tractare de primă clasă.

Caracteristici cheie:

  • Este primul model VW care are cele mai noi faruri IQ.Light HD LED matrix (vin standard, cu excepția modelului de bază) – unul dintre cele mai bune sisteme de iluminat din lume. Nu mai puţin de 38.432 de micro LED-uri interactive pot proiecta opţional un covor luminos exact pe banda de rulare (Lane Light) și luminează drumul mai precis ca niciodată. Sistemul va fi pus şi pe alte modele din clasa SUV.
    • Cele trei module din fiecare far își îndeplinesc toate propriile sarcini. Un modul bi-matrix este situat la exterior cu 16 pixeli LED pentru iluminarea surround și fasciculul principal suplimentar. Modulul HD matrix actual este situat la mijloc cu 19.200 de LED-uri controlabile individual care permit realizarea diferitelor funcții noi de lumină. Situat la interior este un reflector pentru funcțiile statice și dinamice de lumină în viraje, care serveşte şi drept proiector anti ceaţă.
    • Sistemul Night Vision, asigurat de o cameră cu termoviziune include, de asemenea, o lumină de semnalizare care luminează pentru scurt timp persoanele din zona potențială periculoasă cu o lumină deosebit de puternică pentru a le face mai vizibile pentru șofer.
  • Noul Touareg poate fi recunoscut imediat prin noul design față/spate. Unitatea completă formată din grila radiatorului, farurile și șorțul frontal au primit un aspect nou. Banda orizontală centrală din grila radiatorului este, de asemenea, iluminată pentru prima dată pe Touareg.
    • O altă caracteristică unică este partea din spate nou proiectată, care are acum o bandă LED orizontală continuă ce conectează stopurile și încorporează pentru prima dată o emblemă Volkswagen iluminat în roșu (standard, cu excepția modelului de bază). Această linie are o culoare luminoasă contrastantă în modul de conducere în timpul zilei, fără a fi conectate farurile. Același lucru este valabil și pentru totalul de șase LED-uri în formă de L din noile stopuri.
    • Ca parte a funcției de iluminare surround, logoul Volkswagen sau simbolul R (pe Touareg R eHybrid) sunt acum proiectate pe drum de la carcasele oglinzilor exterioare atunci când maşina este deschisă sau parcată în întuneric.
    • Pentru faruri şi stopuri şoferul poate seta unul din trei efecte de iluminare diferite animate, arătate atunci când se apropie sau încuie maşina şi pleacă.
    • Noua culoare Silicon Gray Matt este disponibilă exclusiv pentru Touareg R eHybrid și Touareg R-Line. Lapiz Blue metalizat este, de asemenea, o culoare R tradițională. Touareg R poate fi echipat opțional cu jante din aliaj de 22 de inchi în design Estoril.
    • Opțiunile de personalizare sunt extinse pentru toate versiunile Touareg prin patru modele de jante noi din aliaj, de 19, 20 și 21 de inchi, precum și de noul finisaj de vopsea Chilli Red metalizat.
  • La interior:
    • Touareg facelift vine echipat standard cu Innovision Cockpit – o combinație intuitivă de instrumente digitale (Digital Cockpit, diagonală display 30.5 cm, 1.920 x 720 pixeli) și sistemul de infotainment high-end Discover Pro Max cu ecran tactil central (diagonală display 38.1 cm, 1.920 x 1.020 pixeli).
    • Printre altele, Innovision Cockpit oferă acum navigaţie la nivel de bandă și hărţi HD de înaltă rezoluție.
    • Sistemul de control vocal se bazează, de asemenea, pe un nou nivel de dezvoltare.
    • Integrarea aplicațiilor prin smartphone și App Connect (Apple CarPlay, Android Auto) poate avea loc acum și wireless.
    • S-au mai modernizat butoanele și roata pentru controlul volumului din consola centrală – acestea sunt acum finisate în negru lucios.
    • În plus, Volkswagen a reproiectat ornamentele iluminate din panoul de bord și a adăugat logoul Touareg ca o notă de finisare.
    • Noile porturi USB-C cu o capacitate de încărcare de 45 W (anterior erau de 15 W) permit încărcarea rapidă a dispozitivelor electronice, cum ar fi smartphone-uri, tablete sau laptopuri.
    • Opţional este un sistem Dynaudio de 730 W și un head-up display (217 x 88 mm).
    • Secțiunile superioare ale panourilor interioare ale ușilor au acum cusături decorative duble atractive. Ornamentele laterale ale consolei centrale sunt acum realizate dintr-un material spumat îmbunătățit haptic și au cusături duble; suprafețele de contact pentru genunchi sunt, prin urmare, mai moi.
  • Noul Touareg facelift va fi lansat în cinci versiuni de propulsie. Toate vin cu motoare V6 de 3.0 litri: un benzinar turbo cu 340 CP, două unităţi turbodiesel cu 231 sau 286 CP, alături de două opţiuni plug-in hybrid (benzinar + motor electric). Touareg eHybrid dezvoltă 381 CP, iar Touareg R eHybrid până la 462 CP. Toate motoarele sunt cuplate standard la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Un sistem de tracțiune integrală permanentă 4MOTION vine standard.
  • Touareg este echipat cu un nou senzor de încărcare a acoperișului, care este strâns integrat cu electronica implicată în procesul de rulare. Acest lucru oferă avantajul unei agilități sporite. Dacă este montată o cutie de acoperiș, senzorul detectează acest lucru și transmite informațiile pentru a ajuta sistemele, cum ar fi controlul electronic al stabilității. Acest sistem intervine apoi, la rândul său, mai devreme pentru a crește stabilitatea la rulare. De cealaltă parte, dacă nu există sarcină pe acoperiş, performanțele devin mai sportive decât înainte.
  • Standard vine cu o suspensie pe arcuri din oțel, iar opţional cu una pneumatică, însă ambele fiind modificate din punct de vedere tehnic. Atât confortul, cât și agilitatea au fost ridicate la un nou nivel datorită utilizării noilor componente ale transmisiei de rulare și a unei configurații a sistemului de control restructurat. Iar anvelopele performante noi, opționale de 21 de inchi, îmbunătățesc și mai mult caracteristicile de manevrabilitate și frânare.
  • Folosind butonul pentru selectarea profilului de conducere din consola centrală, șoferul poate selecta o gamă largă de profiluri on-road și off-road și poate controla individual parametrii pentru cutia de viteze automată, aparatul de aer condiționat automat, direcția, suspensia pneumatică opțională, capacitatea de reacție a motorului și multe sisteme de asistență.  
    • În funcție de versiune, Touareg este din nou disponibil cu sisteme inovatoare precum compensarea activă a ruliului și direcția integrală.
  • Sistemele inovatoare de asistență includ tehnologii precum: Travel Assist (conducere asistată până la viteză maximă); Area View (vedere panoramică la 360 de grade afișată pe monitorul central pentru a facilita manevrarea); Park Assist Plus cu capacitatea de parcare de la distanță prin intermediul aplicației, pentru conducerea automată în și în afara locurilor de parcare (șoferul poate controla procedura de parcare din afara vehiculului); Trailer Assist (manevrare asistată cu remorcă) și Night Vision (asistență la vederea pe timp de noapte).
  • În ceea ce privește echipamentele, noul Touareg va fi lansat într-o versiune de bază cu designul frontal actual (de la 69.200 euro în Germania). Modelul în echiparea Elegance (costă de la 75.070 euro), iar R-Line (de la 79.660 euro). Cel mai scump Touareg R eHybrid, dezvoltat de Volkswagen R, are un preţ de pornire de 93.870 euro.

Vânzările preliminare ale noului Touareg 2023 încep în Europa din 25 mai 2023 (Touareg R eHybrid din 22 iunie 2023).

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/