(video) Premieră: Ediţia ultra limitată Pininfarina Battista Anniversario – de la 2.6 milioane de euro

Automobili Pininfarina a dezvăluit expresia supremă a primului hipercar electric de lux din lume – Battista Anniversario. Battista Anniversario marchează 90 de ani de când Battista ‘Pinin’ Farina a creat legendarul atelier de caroserie și casa de design Pininfarina, și este cea mai puternică mașină sport vreodată proiectată și construită în Italia.

Mașinile Battista Anniversario vor fi asamblate manual la Cambiano, Torino, unde Pininfarina și-a stabilit centrul de proiectare și sediul central. Doar cinci maşini vor fi create, fiecare având un preț de start de 2.6 milioane de euro, ceea ce face ca Battista Anniversario să fie unul dintre cele mai exclusiviste automobile din lume.

“Bunicul meu a avut întotdeauna viziunea că într-o bună zi, va exista o gamă autonomă de mașini marca Pininfarina. Battista Anniversario, numită în onoarea lui pentru a marca 90 de ani de “carrozzeria” pe care a început-o, este o modalitate glorioasă de a lega trecutul nostru cu viitorul automobilismului”, a declarat Paolo Pininfarina, preşedintele Pininfarina SpA.

Prin ce diferă Battista Anniversario de un Battista obişnuit:

  • Oferă un nivel suplimentar de capacitate dinamică și o livrea aniversară. Fiecare dintre cele cinci mașini Anniversario este finisată într-o combinație de trei culori exclusiviste: Bianco Sestriere, Grigio Antonelliano şi Iconica Blu. Artizanii pricepuți din Cambiano au nevoie de câteva săptămâni pentru a picta fiecare mașină, construind finisajul strat după strat și culoare după culoare, totul manual. Corpul maşinii este dezasamblat și reasamblat de trei ori, astfel încât liniile contrastante de pe caroserie, la fel realizate în cele trei culori separate, la fel să fie aplicate manual. Rezultatul este numit una dintre cele mai complexe finisaje auto din lume.
  • Este echipat cu pachetul “Furiosa”, acum disponibil pentru a specifica orice Battista, cuprinzând un splitter revizuit din fibră de carbon, lame laterale și un difuzor posterior diferit. Exclusiv pe Anniversario, aceste părţi sunt finisate într-o combinație de două nuanţe de fibră de carbon: originală şi în Iconica Blu cu dungi în Bianco Sestriere. Pe lângă livreaua exclusivă, un eleron spate personalizat, aripioare aero spate și alte detalii sunt unice pentru Battista Anniversario. Îmbunătățirile aerodinamice permise de modificările exterioare prin pachetul “Furiosa” asigură forță de apăsare crescută, stabilitate mai mare la abordarea virajelor cu viteză și un echilibru mai dinamic pentru mașină.
  • Battista Anniversario se mai laudă printr-o reducere a greutății nesuspendate cu aproape 10 kg, datorită unui nou design al jantelor forjate din aluminiu cu prindere centrală. Cele posterioare au o mărime mărită de la 20 la 21 de inci. Împreună cu anvelopele orientate spre performanță, noile jante permit mașinii să își atingă viteza maximă de 350 km/h. Jantele opționale Impulso completează programul de opțiuni disponibil pentru Battista.
  • Alte detalii personalizate includ scaunele unice finisate în piele neagră realizată durabil și cu Alcantara neagră. În plus, hipercarul de ediție limitată este prevăzut cu o placă de șasiu gravată, gravură pe faruri, inscripţie “Anniversario” pe aripile laterale, plăcuţe speciale anodizate negre pe pragurile interioare ale uşilor cu un omagiu pentru fondarea Carrozzeria Pinin Farina în 1930, logouri “Pininfarina 90” și o plăcuţă special gravată între scaune.
  • În rest este un Battista obişnuit, construit pe un şasiu monococ din fibră de carbon şi propulsat de patru motoare electrice, care produc în total 1.900 CP şi 2.300 Nm de cuplu. Mai rapid decât un monopost de Formula 1 actual, poate realiza sprintul 0-100 km/h în condiţii ideale în mai puţin de două secunde şi 0-300 km/h în mai puţin de 12 secunde. Viteza maximă va putea depăşi uşor doar 350 de km/h, iar autonomia se poate ridica la peste 500 de km datorită bateriei de 120 kWh montată în formă de T.
  • Dezvăluirea ediţiei limitate Battista Anniversario vine pe măsură ce faza de testare dinamică a lui Battista accelerează, cu rezultate impresionante timpurii: prototipurile unităţilor de propulsie ating deja 80% din capacitatea lor de performanță, cu alte teste programate în mâinile legendarului pilot Nick Heidfeld.
  • În vara anului 2020, un număr foarte limitat de potențiali clienți vor avea, de asemenea, oportunitatea de a experimenta performanța palpitantă a noului Pininfarina Battista la evenimente speciale create în întreaga lume. În total, nu mai mult de 150 de exemplare Battista, inclusiv cinci Battista Anniversario, vor fi asamblate manual în Italia și vor trebui să intre în producție și să fie alături de primii proprietari deja până la sfârșitul anului curent.

GENEVA 2019: Noul Pininfarina Battista e mai rapid decât un monopost F1 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/