Ce pregătește 2020 pentru fanii Formula 1? Informaţii oficiale, zvonuri şi alte detalii interesante

În Anul Nou trecem în al 71-lea sezon de Formula 1, unul cu intrigile și surprizele sale. Ce pregăteşte 2020 pentru fanii campionatului regină din autosport?

  • Mai puține teste – mai multe curse!

Anul care urmează va fi anti-record în Formula 1 în ce priveşte numărul de teste. Chiar și tradiționala sesiune pre-season din Barcelona a fost redusă de la opt la șase zile. În timpul campionatului nu vor fi deloc zile dedicate probelor, iar după terminarea campionatului din 2020 echipele vor rămâne în Abu Dhabi pentru două zile consecutiv pentru a testa în acţiune anvelopele cu profil redus pentru sezonul din 2021.

Este adevărat, reducerea zilelor de teste nu va afecta durata campionatului. Ca și în 2019, primul Grand Prix (15 martie) și ultimul (29 noiembrie) vor fi despărţite în timp de 8 luni și 14 zile. În același timp, pentru prima dată în istoria Formula 1, tocmai 22 de etape se vor desfășura într-un singur sezon.

Organizatorii au adăugat o cursă suplimentară comparativ cu ultimul campionat din calendar, reducând de la două la o săptămână diferența dintre primele două Mari Premii din Australia și Bahrain. Prin urmare, în primăvară vor avea loc nu șase, ci șapte Grand Prix-uri. În faza de vară a sezonului din 2020 vor fi de asemenea șapte etape, iar alte opt sunt planificate pentru toamnă.

  • Două curse premiere

Continuând tema calendarului, trebuie de menţionat că arena celei mai spectaculoase curse a anului trecut – Hockenheimring – a părăsit programul campionatului. În locul circuitului german, în una dintre cele șapte etape de vară, a fost mutată etapa de la Baku. Mai devreme, deja în primăvara care vine, la o diferență de o lună vor avea loc simultan două mari premiere.

Formula 1 va vizita pentru prima dată în istorie statul asiatic Vietnam (3-5 aprilie), unde lucrările de pregătire a organizării primul Mare Premiu din istoria țării sunt deja finalizate. Circuitul semi-urban lung de 5.5 km din capitala Hanoi este unul “hibrid” care combină elemente ale altor piste: primele viraje ale traseul din Monaco, Nurburgring, S-urile de pe Suzuka, precum şi o pereche de viraje la stânga şi apoi la dreapta pe un tronson de mare viteză, aşa cum există pe Sepang.

Organizatorii cursei de pe pista olandeză Zandvoort, care revine în calendarul Formula 1 pentru prima dată din 1985, promit și ei să surprindă. În cadrul unei modernizări la scară largă a autodromului, în locul ultimului viraj va apărea o porţiune profilată cu un unghi de înclinare de 18 grade.

Desigur, aceasta este mai mică cu 33 de grade decât cea de pe circuitul de NASCAR din Talladega, dar mai mare în comparație cu cea din Indianapolis, unde panta este de două ori mai mică – 9 grade. Managerii circuitului din Zandvoort speră că tronsonul semi oval va contribui la efectuarea de depăşiri şi urmează să ne convingem de asta pe 3 mai 2019.

  • Alpha Tauri în loc de Toro Rosso

Dacă încă nu cunoaşteţi, și acum priviți lista echipelor participante în sezonul din 2020 și nu i-aţi găsit pe cei de la Toro Rosso acolo, atunci nu vă faceți griji. Cu echipa de juniori a Red Bull este totul în ordine: nici o schimbare de proprietar și cu atât mai mult încetarea existenței. Dar de acum încolo echipa va fi numită Alpha Tauri – practic în onoarea Aldebaran – celei mai strălucitoare stele a constelației Taurus (din latinescul “Alpha Taurus”).

Motivul real al schimbării denumirii este pur marketingul. Alpha Tauri este un brand al Red Bull din industria modei, iar din 2020 echipei lui Dietrich Mateschitz i s-a încredințat promovarea numelui şi produselor sale.

Ei bine, ne vom obișnui cu numele neobișnuit și, cel mai probabil, cu noua livrea a mașinii. Este aşteptată una în care va domina culoarea neagră, deşi vom afla exact la prezentarea programată pentru 14 februarie.

  • Pasiuni contractuale

O, cât de fierbinte va fi sezonul zvonurilor și transferurilor din 2020! La urma urmei, la sfârșitul anului, contractele a 17 piloţi din 20 expiră! Doar Charles Leclerc (cu Scuderia Ferrari până în 2024), Esteban Ocon (cu Renault până în 2022) și Sergio Perez (cu Racing Point până în 2022) au un acord pentru o perioadă mai lungă.

Prin urmare, numărul de intrigi este mare:

  • Intriga din jurul lui Wolff

Nu numai lui Lewis Hamilton și Valtteri Bottas le expiră contractul cu echipa Mercedes-AMG de F1 la sfârșitul anului 2020. Același lucru este valabil și pentru liderul echipei, Toto Wolff. Există o mare probabilitate că managerul austriac nu va mai rămâne la cârmă, având în vedere zvonurile despre relația sa strânsă cu noul președinte al Daimler AG, Ola Kallenius.

“Știu că Toto explorează diferite opțiuni pentru viitor. Dar numai el însuși știe care opțiune este cea mai bună pentru el și familia sa”, a spus Lewis Hamilton.

Una dintre cele mai discutate opțiuni este transferul lui Wolff în locul lui Chase Carey, adică la postul de șef al Formula 1. Însă Ferrari și-a exprimat deja poziția clară, amenințând să blocheze numirea actualului șef al Mercedes-AMG în conducerea campionatului, având drepturi depline să facă asta. Prin urmare, situația este interesantă. Toto însuși a promis să decidă planurile sale de viitor în următoarele două luni.

  • Singurul începător?

Pentru prima oară din 2009, un singur nou venit, canadianul Nicolas Latifi, se va lansa de la începutul noului sezon în Formula 1. El va concura în locul lui Robert Kubica de partea echipei Williams, cea care se pare că nu va mai reuşi să iasă vreodată de la coada clasamentului.

Nicolas are deja 24 de ani și are șapte ani de experienţă în seria de juniori. De-a lungul anilor, Latifi a participat în 245 de curse din diferite campionate, deşi a câștigat doar șapte!

Patru dintre aceste victorii canadianul le-a câștigat în sezonul trecut de Formula 2. Și, deși Nicolas a devenit încă vicecampionul F2, el doar într-un mod miraculos nu a căzut pe locul patru după etapa finală din Abu Dhabi. Deci, nivelul său de pilotaj lasă mult de dorit.

  • Leclerc vs Vettel – capitolul II şi ultimul?

Scuderiei Ferrari îi va fi extrem de dificil să câștige titlul în 2020 dintr-un singur motiv: echipa din Maranello nu are o dinamică pozitivă, spre deosebire de cei de la Mercedes-AMG și Red Bull Racing. Oricât de greu ar încerca Valtteri Bottas, Lewis Hamilton va fi numărul 1 în echipa “săgeţilor argintii”. Red Bull Racing este complet teritoriul lui Max Verstappen; dar în Scuderia Ferrari totul este cu mult mai complicat.

În al doilea an de echipă, Charles Leclerc va fi mai încrezător în sine, iar contractul până în 2024 îi va oferi aproape sigur un avantaj psihologic față de coechipierul Sebastian Vettel, care nu are un acord nici măcar cu un an în avans. Dar este puțin probabil ca Vettel să cedeze: până la urmă, germanul este de patru ori campion mondial şi experienţa sa cu cea a tânărului monegasc nu se va putea compara niciodată!

Conducerea Ferrari a declarat deja că la începutul sezonului curent ambii piloti vor avea un statut egal. Prin urmare, redistribuirea rolurilor în echipa italiană, începută în 2019, probabil va continua…

  • Sezonul de adio al lui Ice Man?

Acesta va fi un an trist pentru comunitatea mondială de fani de sporturi cu motor: cel mai probabil va trebui să ne luăm rămas bun de la o listă întreagă de campioni eminenți. Planurile de a-și încheia cariera la sfârșitul anului 2020 au fost anunțate deja de șase ori campionul mondial la raliuri Sebastien Ogier și de șapte ori câștigător al trofeului principal NASCAR Jimmy Johnson.

Se mai gândeşte la asta şi legenda MotoGP Valentino Rossi, iar super veteranul de Formula 1, Kimi Raikkonen, care și-a început cariera la începutul deceniului anterior, se confruntă cu aceeași alegere.

Ice Man își va susține deja cel de-al 18-lea sezon în Marile Premii de Formula 1, și dacă totul va merge conform planului, atunci, în iulie, la Silverstone, finlandezul va depăși recordul lui Rubens Barrichello pentru numărul de starturi în Grand Prix-uri (326).

Este clar că Raikkonen pilotează deja doar pentru distracție şi din plăcere. Dar cât timp se va mai bucura de finalurile pe locurile 9-10? Va mai dori să își asume obligații față de echipă pentru cel puțin încă un an? La ai săi deja 40 şi cu un astfel de palmares – cu greu. Iar cei de la Alfa Romeo nu îi vor putea oferi mai mult campionului mondial din 2007: resursele tehnice și financiare nu sunt aceleași cu cele ale Scuderiei Ferrari de unde a fost mutat.

  • Goana după recorduri

Desigur, istoria curselor auto cunoaște exemple când un pilot a câştigat şi a câştigat foarte multe trofee şi titluri, iar mai apoi bam! – ceva nu a mai început să meargă bine – una sau două victorii și ulterior nici o șansă pentru alt titlu. Așa s-a întâmplat şi cu Michael Schumacher în 2005, cu Valentino Rossi în MotoGP în 2011 şi cu Jimmy Johnson în NASCAR în 2017.

Dar Lewis Hamilton în sezonul următor este puțin probabil să înfrunte soarta unuia dintre acești multipli campioni: acum nu există modificări în reglementările tehnice care l-au împiedicat pe Schumacher; echipa, spre deosebire de Rossi, Lewis nu şi-a schimbat-o, iar de o formă în apogeu, la fel ca Johnson, pilotul britanic nu a trecut încă. Prin urmare, este posibil ca Hamilton să-și continue drumul victorios.

Sezonul din 2020 pilotul Mercedes-AMG îl va începe cu 84 de victorii la activ. Încă şapte poziţii de top cucerite în curse şi va fi la egal cu realizarea lui Michael Schumacher. Din 2014, Lewis nu a câștigat niciodată mai puțin de nouă etape într-un sezon. Prin urmare, el are șansa să stabilească chiar și un nou record.

Un alt obiectiv, la un pas de care se află Hamilton, este cel de-al șaptelea titlu de campion mondial, o altă înălțime de neegalat a lui Michael Schumacher, care părea de neatins în urmă cu zece ani. Desigur, aceste victorii și titlul Lewis încă trebuie să le câștige pe bun merit, dar din câte se pare nu există obstacole complicate pentru britanic…

  • Ce va arăta Mick?

Pe la mijlocul verii, perspectivele lui Mick Schumacher în Formula 1 vor deveni clare în raport cu sezonul din 2021. În principiu, totul depinde de fiul campionului mondial Michael Schumacher. Celebrul nume de familie și susținerea Ferrari Racing Academy își vor face treaba: ușile pentru echipa “fiică” Alfa Romeo Racing se vor deschide cu siguranță larg pentru el. Pentru a face acest lucru, Schumacher Jr. are nevoie doar să arate rezultate bune în cel de-al doilea sezon de Formula 2.

Cu adevărat, tânărul pilot german și-a petrecut atât de rău anul de debut în F2 încât a pierdut 20 din cele 40 de puncte cucerite mai devreme, necesare pentru obţinerea unei super licențe! Prin urmare, potrivit rezultatelor sezonului 2020, Mick ar trebui să devină cel puțin al cincilea candidat din echipa de tineret pentru a obține dreptul de a participa în cursele-regină din 2021.

Dar ideea nu este atât în ​​super licență, cât și în reputație. Este important ca Mick să vină în F1 în calitate de campion sau cel puțin medaliat în F2 pentru a elimina toate întrebările legate de meritul unui loc în liga superioară. Sarcina este destul de realizabilă, asta pentru că Mick se întoarce întotdeauna într-o nouă serie pentru el însuși, apoi se transformă într-un lider. În Formula 3 europeană, el, ca și în F2, a ocupat locul 12 în primul sezon, iar anul următor a forţat lucrurile astfel încât a câștigat cinci curse la rând și a devenit campion. Dar va reuși Schumacher Jr. să facă același lucru în 2020?

  • Termenul limită pentru Verstappen

Termenul limită pentru finalizarea proiectului Red Bull Racing, intitulat “Cel mai tânăr campion mondial de Formula 1”, expiră la sfârșitul anului 2020. Însuși, Max Verstappen, spune că nu mai vede important să bată recordul, dar conducerea echipei austriece și chiar șeful Dietrich Mateschitz visează să-l aducă pe olandez la titlul de cel mai tânăr campion mondial.

Pentru prima dată, aceștia şi-au arătat această intenție încă din iulie 2017, dar până în prezent, Max nici nu a fost printre concurenții la titlu. Probabil, ar fi timpul să pornească deja cu adevărat, până la urmă are experienţa a cinci sezoane și 102 curse.

Dacă Verstappen devine campion la sfârșitul anului curent la Abu Dhabi, o va face la vârsta de 23 de ani și 60 de zile, iar recordul de 23 de ani și 134 de zile încă îi aparține lui Sebastian Vettel. Însă rivalul celor de la Red Bull Racing și al lui Max Verstappen nu este doar timpul. La urma urmei, noua speranță principală a Scuderiei Ferrari, Charles Leclerc, este cu 17 zile mai tânăr decât pilotul Red Bull Racing.

Articol preluat şi adaptat: autoreview.ru

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-formula-1-din-2021-cum-arata-noul-monopost-si-ce-reguli-de-joc-noi-se-vor-impune/

https://autoblog.md/video-o-treime-din-viata-si-a-petrecut-o-in-sport-cel-mai-in-varsta-pilot-de-f1-kimi-raikkonen-implineste-astazi-40-de-ani/

0https://autoblog.md/foto-pasiunea-unui-astronaut-cum-se-vad-marile-circuite-ale-lumii-de-la-bordul-statiei-spatiale-internationale/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/