Fernando Alonso vrea să revină în Formula 1. Când s-ar putea întâmpla asta

Fernando Alonso s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului trecut, însă e aproape de o revenire în Marele Circ! Spaniolul, ajuns la 37 de ani, a spus clar că vrea să se întoarcă, iar decizia finală o va lua în iulie.

Între timp, a participat și în IndyCar, dar și la cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care a câștigat-o chiar din prima încercare. Cu toate acestea, Formula 1 nu este singura variantă.

FOTO: wwos.nine.com.au

Pilotul spaniol a declarat că, după acest an, el nu se va întoarce la Le Mans și în Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC, potrivit autoweek.com.

“Pe termen mediu și lung, sunt sigur că mă voi întoarce. Poate ar trebui să mă întorc în Formula 1 să mă odihnesc”, a spus Alonso, nemulțumit de programul infernal pe care îl are în acest sezon, în care concurează pentru TOYOTA GAZOO Racing, unde este lider în FIA World Endurance Championship.

“Când m-am oprit în Formula 1, am simțit că eram în cea mai bună formă a carierei. Mă simt puternic și pregătit de marile provocări. Așa că, în 2020, poate fi Formula 1, IndyCar sau altele similare. Poate nu voi face nimic. Am posibilitatea de a decide ce vreau să fac în 2020. Trebuie să aștept și să văd ce se întâmplă în următoarele două luni. Când ești liber de contract este cea mai bună cale de a lua cele mai potrivite decizii. Am două sau trei idei în minte, iar în iulie veți ști ce am ales”, a precizat Alonso.

De asemenea, potrivit planetf1.com, dacă Alonso va opta pentru F1 atunci nu se va întoarce la sigur ca pilot al Scuderiei Ferrari. Părerea îi aparţine pilotului de teste Marc Gene.

Vezi şi: (video) O nouă experienţă pentru Fernando Alonso. Iată cum s-a descurcat cu Hilux-ul folosit în Dakar

FOTO: formula1.com

Amintim că Fernando Alonso a debutat în sporturile cu motor la 3 ani, vârstă la care mulți abia au învățat să meargă. La 13 ani a devenit campion mondial la karting, iar apoi a mai câștigat două titluri în următorii doi ani. Alonso, care va împlini 38 de ani în iulie, a debutat în Formula 1 pe când avea 20 de ani, în 2001, la Minardi, apoi a trecut pe la Renault, McLaren și Ferrari.

Cele mai mari performanțe le-a reușit la volanul celor de la Renault, când s-a încununat de două ori campion mondial, în 2005 și 2006. Astfel, a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1, la 24 de ani și 58 de zile și apoi, evident, cel mai tânăr dublu campion mondial.

A urmat un sezon la McLaren, în 2007, dar a revenit la Renault, unde a mai concurat în 2008 și 2009. Între 2010 și 2014 a pilotat pentru Ferrari, însă a terminat de trei ori la rând pe locul secund, în spatele lui Sebastian Vettel. În 2015 s-a întors la McLaren, pentru patru sezoane, de unde a plecat în 2018 și s-a apucat de alte competiții. Ultima sa cursă în Marele Circ a fost în 2018, la Abu Dhabi, iar ultima victorie, în 2013, la Marele Premiu al Spaniei. În 2018, ultimul său sezon în Formula 1, s-a clasat pe locul 11 la piloți.

Fernando Alonso – cifre, recorduri și performanțe:

  • cel mai tânăr pilot din Formula 1 care a reușit un pole-position (în 2003, MP al Malaeziei)
  • cel mai tânăr câștigător al unei curse în Formula 1 (în 2003, la Hungaroring)
  • cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1 (în 2005, la 24 de ani și 58 de zile)
  • dublu campion mondial (în 2005 și 2006)
  • 314 curse
  • 32 de victorii
  • 97 de clasări pe podium
  • 1.899 de puncte în carieră
  • 22 de plecări din pole-position
  • de 23 de ori a stabilit cel mai rapid tur

Cmentariile sunt închise