(foto) Premieră: Noua Toyota ProAce Verso a fost trecută pe electricitate

0

După premiera modelului ProAce Van Electric de la sfârşit de primăvară, Toyota anunţă mai nou versiunea electrică şi a modelului ProAce Verso, cel dedicat transportului de pasageri.

Noul ProAce Verso Electric va fi disponibil în trei versiuni de lungimea a corpului și în patru nivele de echipare: Combi, Shuttle, Family și VIP. În funcție de cele enumerate alese, un astfel de autovehicul poate lua la bord între cinci şi nouă pasageri. Compartimentul pentru bagaje de asemenea variază în volum, luând în considerare toate scaunele instalate: 280, 640 sau 1.060 de litri.

Din punct de vedere tehnic, ProAce Verso Electric nu diferă cu nimic de varianta comercială. Noutatea este, de asemenea, construită pe platforma modulară franceză EMP2 și este echipată cu un motor electric ce produce 136 CP/260 Nm.

Standard se oferă o baterie de 50 kWh cu o rezervă de energie pentru 230 de km parcurşi (ciclu WLTP). Bateria opțională de 75 kWh măreşte autonomia până la 330 de km. În ambele cazuri viteza maximă este limitată electonic la 130 km/h.

Standard mai este montat un încărcător de bord cu o capacitate de 7.4 kW, iar ca opţiune se oferă unul de 11 kW. Oricum, bateriile acceptă încărcare rapidă de la staţiile compatibile cu o putere de până la 100 de kW, ceea ce înseamnă, în acest caz, că modelul cu baterie mai mică se va încărca complet în doar 30 de minute, iar cel cu baterie mai voluminoasă în 45 de minute.

Interesant mai este de aflat că, spre deosebire de varianta comercială, noul ProAce Verso Electric are o garanție obișnuită de opt ani sau 160.000 de km parcurşi. Pentru comparaţie, pentru bateria modelului ProAce Van Electric se oferă o garanţie de 15 ani sau un milion de km parcurşi!

Vânzările europene de Toyota ProAce Verso Electric vor începe din această lună de noiembrie, în timp ce primele livrări sunt programate pentru martie 2021. Un preţ de start nu a fost făcut public la moment.

Amintim că modelele Toyota ProAce Verso şi Van sunt disponibile oficial de cumpărat şi de la Chişinău. Dacă se vor importa şi versiunile electrice nu se cunoaşte deocamdată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata