(video) Cine dă mai mult? Pentru bateria noului Toyota ProAce Electric se oferă o garanţie record de 15 ani

În iulie 2019, Toyota a anunțat că pregăteşte o versiune complet electrică a utilitarei sale comerciale, pe care a numit-o ProAce Electric, şi iată că după aproape un an compania a introdus-o.

Autoutilitara electrică va fi disponibilă pe unele piețe europene abia din toamna anului 2020.

De fapt, ProAce Electric este de fapt o copie a modelelor Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy și Opel Vivaro-e, deoarece toate patru au fost construite în baza unui acord semnat între concernele Toyota şi PSA. Modelul are la bază platforma modulară franceză EMP2 și este echipat cu un motor electric ce produce 136 CP. Acesta este montat pe puntea frontală şi respectiv tracţiunea e pe puntea din faţă.

În versiunea de bază agregatul electric îşi ia energia dintr-o baterie cu o capacitate de 50 kWh, însă cu cea opţională de 75 kWh poate atinge o autonomie maximă de până la 330 km cu un singur “plin”. Poate face 0-100 km/h în 13 secunde, iar în dependenţă de modificaţie sarcina utilă poate fi de până la 1.275 kg.

Dar cel mai interesant lucru este că Toyota oferă o garanție pentru bateriile montate pe noul ProAce Electric de 15 ani sau 1.000.000 de km parcurşi. Pentru comparație, garanția bateriei lui Peugeot e-Expert este de 8 ani sau 160.000 km şi că tot vorbim despre cifre record, chiar şi Lexus a anunţat că garanţia bateriei primului său electromobil este de 10 ani sau un milion de km parcurşi.

În 2021, Toyota va aduce pe piață o versiune cu nouă locuri pentru pasageri a modelului ProAce Electric, precum şi o variantă specială pentru serviciile de taxi. Prețul noului ProAce Electric nu a fost dezvăluit la moment.

Amintim că modelul Toyota ProAce este disponibil oficial şi pe piaţa din Republica Moldova.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/