(video) Lada Vesta facelift intră pe piaţă. Vezi cum a evoluat la interior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o pauză de peste un an din cauza invadării Ucrainei de către Federaţia Rusă, a încetării parteneriatului cu Renault, dar şi a lipsei de componente, Lada este gata să introducă pe piaţă modelul actualizat Vesta, prezentat de fapt încă în februarie 2022, deşi nu în toate detaliile. Dar acum ni se arată atât lista de preţuri, cât şi interiorul pentru prima dată.

Lada Vesta facelift intră pe piaţă în format de sedan şi break, alături de versiunile lor Cross adaptate pentru a aborda drumuri ceva mai rele. Motorul cu opt (valve/supape, câte două per piston), cu patru cilindri şi volum de 1.6 litri (90 CP) va fi montat numai pe maşinile în nivelurile inițiale de echipare. Toate celelalte versiuni vor avea varianta cu 16 valve (106 CP).

Cutia de viteze este deocamdată doar una manuală cu cinci trepte. Adaptarea noului variator chinez nu a fost încă finalizată, urmând să fie disponibil pentru optare abia în primul trimestru al lui 2024.

Nivelul de echipare de bază Comfort include două airbaguri, ABS, aer condiționat, scaune față încălzite, patru geamuri acţionate electric, volan reglabil în înălţime şi adâncime, oglinzi retrovizoare încălzite şi reglabile electric, buton de pornire a motorului, sertar răcit în torpedou, pregătire pentru montarea unui sistem audio aftermarket, jante din oțel de 15 inchi, frâne cu disc pe roţile posterioare, faruri și stopuri full LED, sistemul de notificare despre urgenţe ERA-GLONASS şi altele.

Un sedan Lada Vesta Comfort costă nu mai puţin de 1.239.900 de ruble, echivalentul a 14.450 de euro.

Echiparea Comfort Plus adaugă parbriz încălzit, senzori de parcare spate, o cotieră centrală între scaune și un scaun diferit pentru şofer (cu reglarea înălțimii și a suportului lombar), iar carcasele oglinzilor retrovizoare sunt vopsite în culoarea caroseriei (de bază sunt negre), printre altele. Separat, pot fi comandate jante din aliaj de 16 inchi (vin standard pe Vesta Cross). Preţul minimal al maşinii echipate în acest mod – 1.288.900 de ruble, echivalentul a 15.017 euro.

Urmează echiparea Life (minimum 1.400.900 sau 16.322 euro) care include un sistem multimedia EnjoY cu un monitor de bază orizontal de 7.0 inchi, însă aceasta nu se combină cu senzorii de parcare și încălzirea electrică a parbrizului. Acesta dotări din urmă apar doar în echiparea următoare Enjoy (1.447.900 sau 16.869 euro), alături de care există un volan încălzit îmbrăcat în piele, husă pentru ochelari, o cameră video retrovizoare, etc.

În cele din urmă, echiparea de top a Techno (de minimum 1.569.900 ruble/18.290 de euro) include pe lângă cele enumerate anterior airbaguri laterale, panou de bord digital în spatele volanului (personalizabil şi cu posibilitatea afişării hărţii de navigaţie), sistemul multimedia Enjoy Vision Pro cu un monitor vertical de 10 inchi (cu servicii Yandex), mai multe surse de lumină în habitaclu, ornamente mai atractive, o a treia tetieră pe al doilea rând de locuri care pot fi încălzite, jante în două tonuri de 16 inchi, un acoperiş de culoare neagră şi altele. Separat poate fi comandată o tapiţerie în nuanţă bej.

Cel mai scump model din price list este Lada Vesta Cross Techno – 1.689.900 de ruble, echivalentul a 19.688 de euro!

Exteriorul modelului are un nou design al grilei, noi blocuri optice și un design mai în relief al barelor de protecție. Interiorul mașinii a fost reproiectat radical. Un strat moale este aplicat pe panoul frontal și cotiere. Butoanele și comenzile au fost modificate.

Caracterul practic al interiorului a fost crescut: de exemplu uşile posterioare au primit buzunare, iar o nişă pentru smartphone este prevăzută pentru pasagerul din dreapta şoferului, alături de un port USB separat prin care îl poate reîncărca. Dar mândria principală o constituie totuşi cockpitul digital (în pas cu lumea🙂).

Startul vânzărilor va avea loc în curând, primele loturi de mașini fiind trimise doar în rețeaua de dealeri.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/