(video) Premieră: Noul Lynk & Co 05 – un SUV coupe cu mari perspective de a ajunge şi în Europa

Proaspăta marcă deținută în comun de Geely și Volvo Cars, Lynk & Co, şi-a prezentat acum câteva ore al patrulea model din gamă – un nou SUV botezat 05, însă într-o caroserie cu talie coupe menită să atragă atenţia publicului tânăr.

Interesant este că această maşină (poate primul Lynk & Co) a fost observată la teste în această vară inclusiv pe drumurile din România, ceea ce denotă faptul că modelul ar putea în perspectivă ajunge şi pe piaţa europeană.

Noul Lynk & Co 05 este de fapt un Lynk & Co 01 în caroserie coupe, însă aceste două maşini nu se deosebesc doar prin forma corpului. Noutatea conține toate inovațiile care vor trece ulterior pe modelul 01 care va fi actualizat.

Modelul 05 a fost făcut cu 80 mm mai lung (4.592 mm) și cu 61 de mm mai scund (1.628 mm) decât 01, dar are și un design diferit al părţii frontale: farurile LED au devenit mai compacte, grila radiatorului este mai îngustă, designul barei de protecție și chiar forma corpurilor oglinzilor retrovizoare sunt schimbate. În nivel de echipare de top mai vine cu jante de 20 de inci în loc de 19 cât pot măsura maxim pe modelul 01.

Cu totul nouă este şi partea posterioară a maşinii: noi sunt farurile LED cu iluminare animată, forma acoperişului, a lunetei şi a barei de protecţie. Un pseudo difuzor de aer desparte două terminaţii de eşapament cromate.

Interiorul maşinii este complet nou, iar efectul aranjamentului asimetric se resimte mai mult. Ampatamentul măsoară 2.734 mm. Monitoarele de pe bord au devenit mai mari: panoul de bord este un ecran color de 12.3 inci, iar pe consolă centrală există un ecran tactil de 12.7 inci!

Sistemul de climatizare şi alte comenzi au fost încorporate pentru control prin intermediul sistemului multimedia, astfel încât setul de butoane analogice/fizice a fost redus la maxim.

Se anunţă şi despre prezenţa unui head-up display pe lângă un set modern de sisteme de asistenţă şi protecţie, inclusiv un cruise control adaptiv.

Din nou, maşina prezentată în echipare de top dispune de un habitaclu bogat în tapiţerie cu piele şi Alcantara, nişte scaune faţă profilate, reglabile electric şi cu tetiere integrate, un hayon acţionat electric, acoperiş panoramic cu trapă, sistem de încărcare wireless pentru telefoanele compatibile, etc.

Ca și alte modele Lynk & Co, noul 05 este făcut pe baza platformei modulare CMA, dezvoltată împreună cu Volvo Cars. Sub capotă va avea din start un motor turbo de origine suedeză – 2.0 Drive-E cu patru cilindri (190 CP).

Dar dacă modelul 01 are două cutii de viteze diferite (una automată cu șase trepte în combinaţie cu tracțiune față și o alta robotizată cu șapte trepte în combinaţie cu tracţiune integrală), atunci noul SUV coupe este echipat doar cu o nouă cutie de viteze automată cu opt trepte, marca Aisin. Standard va avea sistem de tracţiune pe puntea din faţă, iar opţional se va putea comanda una integrală.

Mai târziu, gama de motoare va fi completată de unităţi hibride cu motor turbo de 1.5 litri şi cu trei cilindri la bază, la fel dezvoltat de Volvo.

Lynk & Co 05 va fi cel mai scump model din gamă, deşi un preţ de start încă nu a fost anunţat. Vânzările în China vor începe abia în primăvara lui 2020.

Perspectivele de export nu au fost încă anunțate, deoarece nici modelul 01 nu a intrat încă pe piețele externe, deși astfel de planuri au fost dezvăluite chiar la evenimentul de prezentare a mărcii. Strategia revizuită presupune deschiderea primului showroom european la Amsterdam, cu titlu provizoriu, la sfârșitul anului 2020.

Producătorul auto care vine în Europa cu maşini pe care nu le vei putea cumpăra

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/