Anunţ pentru moldovenii din Qatar, legat de permisele de conducere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Moldovenii cu reședința în statul Qatar pot acum efectua procedura de preschimbare a permiselor de conducere! Urmare a corespondenței diplomatice purtate cu autoritățile din Statul Qatar, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că permisele de conducere moldovene sunt recunoscute şi pot fi preschimbate fără necesitatea de a fi susţinut un examen suplimentar.

Acest lucru a fost posibil grație faptului că ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, precum și urmare a promovării acestui subiect în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei. De exemplu, putem să vă spunem că un acord bilateral cu Marea Britanie este în curs de negocieri.

Amintim că în asemenea situaţii, dacă doriți să vă preschimbați în mod voluntar permisul de conducere, trebuie să fiți rezident al țării respective și să îndepliniți condițiile pentru obținerea unui permis de conducere local (vârsta minimă, stare de sănătate adecvată, etc.).

Înainte de a vă preschimba permisul de conducere, autoritățile din noua țară își vor contacta omologii din țara în care ați avut reședința anterioară (respectiv Republica Moldova) pentru a verifica dacă permisul de conducere nu a fost restricționat, suspendat sau retras. Iar dacă preschimbați un permis de tip vechi, vi se va elibera unul nou, în format standard (din plastic, de dimensiunile unui card de credit, cu fotografie).

Totodată, când vă veţi schimba permisul inițial de conducere cu unul local, va trebui să respectați normele țării respective (de exemplu, în ceea ce privește perioadele de valabilitate și controalele medicale).

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/