Criză de taximetriști în Londra! O firmă caută şoferi care să primească un salariu de 6000 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cea mai mare companie de taxi (transport privat) din Londra – Addison Lee – oferă un salariu garantat (pachet lider de piaţă) de tocmai 5.000 de lire sterline (118.859 de lei sau aproximativ 6.000 de euro după cursul actual de schimb) drept un bonus de angajare pentru patru săptămâni de lucru, în ideea de a putea recruta şoferi în contextul crizei naţionale de angajați cu care se confruntă Marea Britanie.

Compania doreşte să angajeze alţi 1.000 de şoferi, la cei 4.000 deja existenți, mai ales că numărul solicitărilor din mediul de afaceri a crescut cu 40%. Procesul de recrutare vine ca urmare a creșterii cererii de transport sigur și de calitate în rândul londonezilor, pe măsură ce angajații se întorc la munca de birou, iar metropola îşi revine în urma pandemiei.

FOTO: businessleader.co.uk

Încă o dată este de menţionat că salariul indicat este garantat pentru prima lună de lucru! Iar una dintre condițiile principale este că şoferii trebuie să efectueze nu mai puţin de 140 de călătorii, a informat compania de taxi într-un comunicat de presă difuzat vineri.

Alte beneficii suplimentare includ zile libere plătite (concediu), pensie, acces la un plan competitiv de închiriere a vehiculelor și excepție de la plata taxei de congestie sau al zonei cu emisii ultra-scăzute.

În plus, conducătorii auto vor avea ocazia să-şi facă treaba în automobile noi şi moderne, după ce 86% au declarat că ar fi dornici să treacă la un vehicul electric. Astfel, Addison Lee s-a angajat să-şi transfere toată flota pe electromobile până în 2023 începând cu luna viitoare de noiembrie.

Amintim că Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare de la agricultură şi servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul şi transporturi. De exemplu, criza de şoferi de camioane a declanșat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanți, precum şi blocarea porturilor britanice.

Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigrația în ideea de a putea atrage mai multe mii de măcelari din străinătate de exemplu şi a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor care riscau să fie sacrificați la ferme.

Cmentariile sunt închise