Atenţie, şoferi! Avertizare din partea sinopticienilor, poliției şi autorităților locale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe alocuri fulguiește la această oră, iar dacă va continua până dimineaţă drumarii vor fi nevoiţi să intervină mai în forţă pentru a curăţa depunerile. Nouă nu ne rămâne decât să urmăm câteva recomandări elementare, să fim prudenți şi să sperăm că nu vom fi implicaţi în accidente rutiere.

Prognoza meteo anunțată de SHS pentru perioada 5 decembrie, ora 20:00, până la aceeași oră din ziua de 6 decembrie:

Ziua de mâine se va caracteriza cu vreme rece și precipitații neesențiale. Noaptea ce urmează, din cauza umidității sporite, pe arii restrânse se prevede formarea ceții, poleiului şi a ghețușului pe drumuri! Vântul va sufla din sud-est, slab spre moderat. Noaptea minimele în termometre vor indica valori între 0..-5°C, iar ziua maximele se vor încadra între -2..+3°C.

În următoarele zile se prevăd şi ploi slabe!

Şi serviciul InfoTrafic al INSP informează că la această oră, la nivel național se circulă în condiții de iarnă, iar pe suprafața carosabilă se atestă ghețuș. Se recomandă conducătorilor auto: să conducă cu o viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere și de trafic, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule; să echipeze vehiculul corespunzător în dependență de starea vremii, cu anvelope de iarnă, rezervă de combustibil, dar și ștergătoarele de parbriz funcționale; să apeleze 112 sau cel mai apropiat echipaj al poliției pentru ajutor.

Iar primăria municipiului Chişinău informează că în contextul precipitațiilor cu ninsoare, serviciile municipale de profil se află pe teren, pentru patrularea drumurilor publice municipale și pentru asigurarea circulației rutiere. Seara și noaptea se va interveni la necesitate prin presărarea materialului antiderapant, în special pe drumurile în pantă.

Pe parcursul nopții trecute, în procesul tehnologic au fost antrenate 18 autospeciale, pentru asigurarea circulației rutiere pe drumurile publice, fiind împrăștiate peste 200 tone de material antiderapant, în scopul combaterii poleiului. De asemenea, pe străzi au intervenit și 16 unități de tehnică specială ale Regiei Locativ-Comunale.

Serviciile municipale de profil depun efort în continuare pentru a menține drumurile și trotuarele practicabile pe timp de iarnă. La nivel de municipiu sunt formate grupe de intervenție, la fel cum a fost și anii precedenți, atât pe timp de zi, cât și pe parcursul nopții.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să contacteze Dispeceratul Central Municipal: (+373 22) 22-22-67 sau (+373 22) 22-26-04.  

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/