Scuderia Ferrari îl curtează pe Lewis Hamilton! Reacţia ironică a lui Sebastian Vettel

Poate fi numită cu certitudine ştirea anului în Formula 1! Lewis Hamilton este dorit de Ferrari după ce pilotul britanic îşi încheie contractul cu Mercedes-AMG. Scuderia italiană nu a dezminţit zvonurile, ba dimpotrivă. Team managerul Mattia Binotto şi-a exprimat admiraţia faţă de campionul mondial.

Conform Gazzetta dello Sport, Hamilton a fost contactat de șeful echipei Ferrari, Mattia Binotto, care i-a propus să vină în tabăra italienilor: “Lewis este, cu siguranţă, un pilot remarcabil. Nu putem fi decât fericiţi ştiind că este disponibil din 2021. Vom discuta sezonul viitor”, a spus Binotto, conform sursei citate.

Mai mult decât atât, reprezentanții Ferrari s-au întâlnit în două rânduri cu Lewis Hamilton în acest an, chiar şi personal cu preşedintele Ferrari, John Elkann. Britanicul nu a negat întâlnirile cu Ferrari, spunând: “Nu văd nimic greșit când mă gândesc la viitor”.

“Cred că este primul compliment pe care-l primesc de la Ferrari în cei 13 ani de când sunt în Formula 1. Le mulţumesc, le-a luat cam mult timp să mă remarce! Mă voi gândi serios la ce am de făcut pe final de carieră, pentru că vreau să continui să câştig”, a fost reacţia lui Hamilton.

Iar cei de la Mercedes-AMG par a se fi resemnat cu ideea că-l vor pierde pe cel care are şase titluri în Marele Circ, cu unul mai puţin decât marele Michael Schumacher. Toto Wolff, care pare şi el gata de accepta o nouă provocare, a recunoscut că nu poate împiedica despărţirea de Lewis Hamilton.

“Este o lume liberă, oricine are dreptul să exploreze ce opţiuni are în carieră, inclusiv piloţii de Formula 1. Nu am niciun fel de problemă în acest sens. Orice pilot îşi doreşte să fie în cea mai rapidă maşină posibilă, iar cei care au cele mai puternice maşini îşi doresc cel mai bun pilot”, a spus austriacul despre presupusa plecare a lui Hamilton.

Marile probleme vor fi în privinţa actualilor piloţi de la Ferrari în cazul mutării, Sebastian Vettel şi Charles Leclerc, protagoniştii unei coliziuni incredibile în Brazilia.

Întrebat de ziarişti, Vettel a avut o replică ironică: “Cred că Hamilton este deja la Ferrari, nu-i aşa?”, în timp ce Leclerc a fost mai diplomat: “În Formula 1 concurezi împotriva celor mai buni. Acum îl am pe Seb coechipier de la care am învăţat multe, a câştigat 4 titluri mondiale. Întotdeauna ai de învăţat de la campioni, deci l-aş primi pe Lewis cu braţele deschise”, a spus monegascul.

Lewis Hamilton mai are de petrecut un singur sezon la Mercedes-AMG, iar în ultima vreme au apărut tot mai multe zvonuri potrivit cărora ar putea semna cu Scuderia Ferrari. Sezonul din 2020 va fi de asemenea ultimul sezon al lui Sebastian Vettel la Ferrari, asta dacă nu va fi negociată o nouă prelungire a contractului.

Lewis Hamilton a reușit în acest an să câștige al șaselea titlu mondial din carieră. Doar Michael Schumacher îl depășește, cu șapte titluri.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/