Noul AURUS Komendant: Va fi unul dintre cele mai mari şi grele SUV-uri produse în serie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În baza de date a Rosstandart a fost publicată o omologare de tip a vehiculului (OTTS) pentru noul AURUS Komendant, premiera oficială a căruia ar fi setată pentru această primăvară. Având în vedere caracteristicile dezvăluite, va fi unul dintre cele mai mari și mai grele SUV-uri din lume produse în serie.

Anterior, prin acelaşi OTTS s-au aflat şi caracteristicile modelului Senat şi Arsenal.

Aflăm deci că lungimea noului Komendant este de 5.380 milimetri, cu 175 mm mai mare decât a lui Mercedes-Maybach GLS, dar cu 386 de milimetri mai mică în comparație cu noul Cadillac Escalade ESV. Lățimea ajunge la 2.004 milimetri, înălțimea la 1.820 milimetri, iar ampatamentul constituie 3100 milimetri.

Datorită pregătirii corpului din start pentru a putea fi şi blindat, dar și a dimensiunilor sale mari, Komendant s-a dovedit a fi foarte greu – 3.235 kilograme comparativ cu cele 2.785 ale unui Mercedes-Maybach GLS).

Totuşi, greutatea maximă permisă nu trece de 3.495 kg şi astfel SUV-ul va putea fi condus cu un permis de categorie B. În această ordine de idei, formal, capacitatea de transport a mașinii este de numai 260 de kilograme!

SUV-ul este certificat într-o versiune cu doar patru locuri pentru pasageri (2+2). Nu poate tracta remorci. Suspensia este una pneumatică pe ambele punţi, iar servodirecţia e hidraulică. Roţile au dimensiuni de 255/55 R20

Lista de opțiuni numără, printre altele: reglare electrică a coloanei de direcţie, soft close, frigider, camere la 360 de grade, padele pentru schimbarea treptelor de viteză, un sistem multimedia pentru pasagerii din spate, volan şi parbriz încălzit, Bluetooth şi Wi-Fi, etc.

Sub capotă se ascund aceleaşi agregate pe care le are Senat şi Arsenal, deoarece împart o platformă comună: un V8 twin-turbo electrificat cu 598 CP produşi la aceeaşi 5.500 rpm şi 880 Nm disponibili de la 2.200 rpm, combinat cu o cutie de viteze automată cu nouă trepte şi un sistem de tracţiune integrală. Consumă benzină cu cifră octanică nu mai mică decât 98.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/01/aurus-komendant-otts.pdf”]

Cmentariile sunt închise