(foto) Designul exterior al noului AURUS Komendant a fost brevetat. Iată cum va arăta maşina

0

(update 18.08.2020) Imagini oficiale cu designul exterior al primului SUV al mărcii ruseşti AURUS – Komendant – au apărut în baza de date a Rospatent. Întreprinderea federală unitară de stat „Institutul central de cercetare științifică a automobilelor (NAMI)”, dezvoltatorul şi la moment producătorul maşinilor AURUS, a ţinut să înregistreze designul final al SUV-ului înainte de startul producţiei în serie.

Imaginile publicate mai sus, prezentate în noul brevet, reproduc practic integral prototipurile de teste, care au fost văzute anterior de mai multe ori prin Suedia și Federaţia Rusă de la începutul anului curent.

Noul Komendant are în mare parte proporții clasice: o capotă lungă, o cabină mutată maxim posibil înapoi și arcuri generoase ale roţilor. Mai multe elemente ale caroseriei vor fi cromate pentru a reda un oarecare contrast.

Sub capotă, după cum am menţionat şi anterior, va primi unitatea de propulsie care a fost introdusă pe Senat: un V8 pe benzină de 4.4 litri (598 CP), cuplat la o cutie de viteze automată în nouă rapoarte, dar şi un motor electric între aceste două agregate. Evident va dispune de un sistem de tracţiune integrală, iar şasiul va avea mai multe setări grupate în moduri de rulare precum: Auto, Sport, Comfort și Allroad. Garda la sol va fi de 200 mm, cel puţin.

În vânzare modelul va apărea în 2022 şi va fi produs în masă la uzina companiei locale Sollers, aflată în prezent în amenajare.

ocale Sollers, aflată în prezent în amenajare.

Câte precomenzi de AURUS-uri există? Va exista în calitate de electromobil? Interviu cu directorul general al companiei


(update 03.02.2020) Noul AURUS Komendant: Iată cum ar arăta concurentul lui BMW X7 şi Mercedes-Benz GLS

La începutul anului curent a fost surprins pentru prima dată în imagini spion noul AURUS Komendant, primul SUV al proaspetei mărci ruseşti, în timp ce era transportat şi chiar în timpul testelor pe zăpada din nordul Suediei.

Datorită acestui fapt şi a formelor pronunţate ale maşinii, deşi camuflate, a fost posibilă realizarea unor imagini de tip render care ne arată în proporţie de peste 75% cum va fi modelul de serie.

Komendant va avea din start un ampatament lung, o consolă posterioară mai mare decât cea frontală și o capotă lungă, aproape orizontală. În rest va avea multe în comun cu sedanul Senat, în special în partea-i din față: aceeași grilă de radiator cromată şi înaltă, faruri în același stil însă nu identice și un design similar al prizelor de aer laterale din bara de protecție față.

Părțile laterale au un design destul de simplu şi ies în evidenţă doar liniile scoase în profil chiar sub geamuri, care conectează vizual farurile cu stopurile. SUV-ul are o suprafață mare de geamuri laterale și montanţi posteriori relativ subțiri.

Pe prototipul de teste nişte stopuri de serie nu au fost încă instalate, în acest caz fiind înlocuite cu o opțiune digitală făcută în stilul celor de pe Senat. Nișa pentru plăcuța cu numărul de înmatriculare este poziţionată pe capacul portbagajului între stopuri, iar o pereche de terminaţii de eşapament vor apărea în partea de jos a barei de protecție. Cel mai probabil, Komendant va primi şi acelaşi set de jante care vin disponibile standard pe Senat.


(update 08.01.2020) Noul SUV premium rusesc AURUS Komendant, surprins pentru prima dată în public

Noul SUV premium rusesc AURUS Komendant a fost surprins pentru prima dată în public. Un exemplar de teste, dar care are o caroserie şi un habitaclu de serie, a fost văzut de un fotograf spion fiind transportat cu ajutorul unui camion cu platforme înmatriculat în Suedia.

Cel mai probabil maşina era dusă pe un poligon de teste alături de un exemplar al modelului Senat, dar şi al unui monovolum Arsenal, toate cele trei vehicule fiind de culoare albă, ca zăpada de afară.

Judecând după imaginile disponibile, noul AURUS Komendant va fi puțin mai mare decât sedanul AURUS Senat obişnuit, a cărui lungime este de 5630 de milimetri. Acest lucru înseamnă că noul Komendant va fi mai mare decât SUV-urile europene de lux de dimensiuni mari, precum: Bentley Bentayga (5.141 mm lungime), BMW X7 (5.151 mm), Range Rover Long (5.200 mm)m Mercedes-Benz GLS (5.207 mm) sau Rolls-Royce Cullinan (5.341 mm).

Cel mai apropiat model în materie de dimensiuni ar putea fi doar Cadillac Escalade ESV din generaţia care deja intră în istorie. Acest SUV are o lungime de 5.697 milimetri.

Designul lui AURUS Komendant este conceput în stilul modelelor Senat și Arsenal și chiar detaliile subliniază acest lucru, cu referire aici la designul identic al roților și al farurilor, de exemplu. Cel mai probabil şi din punct de vedere tehnic primul SUV al mărcii nu va fi diferit, preluând unitatea de propulsie hibridă de pe Senat: un V8 de 4.4 litri cu 598 CP (880 Nm cuplu), asistat de un motor electric (63 CP). Cutia de viteze КАТE cu nouă trepte, de producţie autohtonă, va avea grijă să transmită putere spre toate cele patru roţi.

Potrivit ultimelor informaţii, noul AURUS Komendant va fi dezvăluit în 2020. Premiera publică a modelului ar trebui să aibă loc la Salonul Auto Internațional de la Moscova în luna august. Totuşi, producţia în masă va începe abia către anul 2022, după ce liniile vor fi gata de lucru şi asamblarea modelului Senat va fi aranjată la uzina din Elabuga.


(update 30.04.2019) SUV-ul AURUS Komendant apare peste câteva săptămâni. Primele imagini

Împreună cu premiera noii decapotabile AURUS au apărut şi noi informaţii despre primul SUV al brandului rusesc. Potrivit presei din Federaţia Rusă, premiera noului AURUS Komendant va avea loc peste câteva săptămâni, fie în fază de prototip, fie ca model de serie.

Recent, ministrul local al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, a inspectat un exemplar aflat în proces de asamblare şi a împărtăşit primele impresii:

„Cei mai buni designeri și ingineri ruși au lucrat la crearea sa, fapt care va oferi viitorilor proprietari cel mai înalt nivel de confort și siguranță în orice condiții de exploatare. A fost realizat un studiu serios al publicului țintă și au fost studiate proprietățile consumatorilor de automobile analogice. Dezvoltând automobilele din această linie, experții au fost ghidați de cea mai bună experiență a industriei auto mondială din segmentul de lux. În același timp, ţin să menţionez că designul exterior al lui AURUS Komendant este deja brevetat”.

Cu toate acestea, unele concluzii pot fi făcute doar cu privire la arhitectura interioară a lui Komendant. Din fotografiile de mai sus se vede clar că habitaclul îl imită aproape complet pe cel al sedanului Senat S600. În ceea ce privește exteriorul, acesta va fi maxim asemănător cu imaginile pe care vi le-am arătat anterior. Înălţimea îi va fi uşor mai mare decât al unui sedan, în timp ce sub capotă va folosi o motorizare hibridă pe platforma modulară EMP.

Potrivit analizelor experţilor ruşi, anume Komendant va fi cel mai popular model de pe piaţa internă. Amintim că denumirea îi provine de la unul dintre turnurile Kremlinului.


(update 06.09.2018) SUV-ul AURUS Komendant s-a dovedit a fi mai mic decât monovolumul Arsenal

Formele primul SUV al noului brand auto rusesc AURUS pot fi văzute mai nou într-o fotografie cu toate modelele planificate în cadrul proiectului Cortegiu. La capitolul înălţime, maşina de teren se află între sedan şi monovolum.


(04.09.2018) SUV-ul AURUS Komendant a fost deconspirat într-o primă imagine oficială

Primul SUV al noului brand auto rusesc a fost deconspirat într-o primă imagine oficială. Aceasta a fost descoperită în materialele de prezentare a noului sedan Senat, care a fost arătat lumii în variantă pre-serie acum câteva zile la Salonul Auto de la Moscova.

Vezi neapărat: (video) Noul AURUS Senat a fost prezentat la Moscova. Curiozități şi părerile jurnaliştilor

FOTO: auto.mail.ru

Anterior se vehicula că maşina de teren de asemenea va fi prezentată la Moscova, acum în septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, şi cel mai probabil vom vedea din nou un automobil pre-serie la Salonul Auto de la Geneva, din martie 2019, acolo unde marca AURUS îşi va face debutul mondial. Se mai consideră că prototipul lui Komendant va fi demonstrat mai devreme, după Revelion.

Pentru comparaţie, noul Rolls-Royce Cullinan

Șeful studioului de design al centrului științific NAMI, cel căruia îi aparţine brandul AURUS, Iurii Cernenko, a dat asigurări că în prezent, aspectul SUV-ului este complet gata. Totuși, la Salonul Auto de la Moscova, conducerea companiei auto s-a concentrat mai mult pe modelul Senat, arătând că nu se grăbeşte să discute aspectul lui Komendant.

„Voi spune doar că, atunci când am lucrat la Komendant, ne-a fost dată mult mai multă libertate! Cel mai impresionant consider că s-a primit monovolumul Arsenal. Credeţi-mă, va trece un timp foarte scurt și ceea ce reprezintă această imagine (de mai sus) va fi copiat de concurenți”.

Iată schiţa modelului Komendant, arătată pentru prima dată la evenimentul de prezentare a mărcii AURUS din luna mai.

Anterior, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că producția de vehicule de teren AURUS va începe la sfârșitul anului 2019 sau începutul anului 2020. Este de așteptat ca, din punct de vedere tehnic, modelul să imite practic sedanul AURUS Senat.

În consecință, noutatea va primi același V8 bi-turbo de 4.4 litri, care produce circa 600 CP şi este parte a unei unităţi de propulsie hibride, din care face parte şi o cutie de viteze automată de la compania rusă KATE.

Vezi şi: Salonul Auto de la Moscova: Aurus Komendant se reține. Când va debuta SUV-ul din proiectul Cortegiu

Sursă: auto.mail.ru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata