in ,

Câte precomenzi de AURUS-uri există? Va exista în calitate de electromobil? Interviu cu directorul general al companiei

Noua marcă auto rusească AURUS anunţă despre înregistrarea a peste 700 de precomenzi pentru modelul Senat, deşi nu se specifică exact câte şi pentru ce versiuni. Cifra a fost dezvăluită de proaspătul director general al companiei, Adil Shirinov, în cadrul unui interviu.

“Acum sunt peste 700 de cereri, dintre care 65 în faza precontractuală – aceștia sunt clienți care sunt gata să încheie un contract”, a spus Shirinov pentru RIA Novosti.

FOTO: ria.ru

Mașina rusească AURUS a apărut pentru prima dată în public în timpul inaugurării președintelui Vladimir Putin în mai 2018. De atunci modelele Senat şi Arsenal nu au fost scoase la vânzare cu amănuntul, deși primul showroom al proaspetei mărci a fost deschis la Moscova și acolo sunt semnate contracte individuale pentru furnizarea acestora. De ce nu toți cei care au bani pot cumpăra un produs AURUS, s-ar putea compara maşinile preşedinţilor Putin şi Trump, şi ce produse noi se așteaptă de la companie în viitorul apropiat, despre toate a povestit Adil Shirinov în cadrul unui interviu.

– Sunteți la cârma companiei de mai bine de șase luni (a fost numit în locul lui Hilgert Franz Gerhard). Cum vă simțiţi?

– Sentimentul este ca într-o sărbătoare marcată în armată. Pare să fie solemn totul, dar cumva încordat. Adică ştii că va fi o zi liberă, dar mai întâi este nevoie de aranjare, pregătirea unei uniforme de paradă, alte acţiuni, etc.

– Și cine dă tonul sărbătorii – Ministerul Industriei și Comerțului?

– Tonul este dat de lumea exterioară, de piață și, desigur, de Ministerul Industriei și Comerțului și de partenerii noștri arabi – fondul Tawazun din Emiratele Arabe Unite (în luna februarie din 2019 a cumpărat 36% din acţiunile AURUS şi în schimb intenționează să investească 110.000.000 euro în organizarea producției maşinilor în Tatarstan, precum și în localizarea și dezvoltarea distribuției pe piețele internaționale, în special în Orientul Mijlociu).

– Dar încă nu sunteți o companie comercială?

– Ba da, suntem deja o companie comercială.

– Ați vândut cel puțin o mașină?

– Pentru a vinde una, aceasta trebuie mai întâi produsă. Acesta este începutul unei călătorii lungi. În segmentul de lux, mașinile sunt cumpărate diferit decât în ​​segmentul bugetar.

– Și atunci care este scopul acestui showroom, în care înregistrăm acum interviul?

– Cu siguranță acesta nu este un dealership în care ai venit și poţi alege pentru tine o modificaţie specifică a mașinii. Însăși ideea deschiderii unei galerii este de a crea primul punct de publicitate, de a face cunoștință cu marca, istoria creației, tehnologiile, planurile de dezvoltare. Până la urmă, înainte de asta, de unde proveneau informațiile despre proiect – ei bine, poate de la TV, poate uneori din auzitele de pe stradă.

(video/live) AURUS şi-a deschis primul showroom la Moscova! Preţul de start al sedanului

– Bine. Dacă proiectul este comercial, atunci când vă așteptați că vor demara vânzările pe piață?

– Pentru cumpărătorii comerciali, industrializarea proiectului ar trebui să aibă loc mai întâi.

– Adică transferul producției de la NAMI către Elabuga?

– Nu chiar. NAMI este o organizație de cercetare cu inginerie avansată, în care se realizează un număr real de mașini asamblate individual. Nu transferăm nimic din NAMI în Elabuga.

– Chiar și tehnologiile?

– Chiar și tehnologiile. Producția de 150 de mașini pe an și câteva mii reprezintă tehnologii complet diferite, asamblarea pe un transportor, sudarea complet automatizată, precum și restul proceselor. Trebuie doar să vii să vezi. Ai fost la fabrică?

– Nu, nu am făcut-o.

– Te invit personal.

– Mulțumesc. Adică, se dovedește că mașinile asamblate de NAMI, sunt puțin probabil să ajungă pe mâinile clienților comerciali.

– Aceasta este o întrebare pentru NAMI. Întrebarea pentru AURUS este dacă mașinile vor fi vândute începând cu 2020. Da, dacă găsim o astfel de oportunitate în programul aglomerat pe care îl are astăzi NAMI. Poate vom găsi niște mașini. Dar sarcina noastră este să facem proiecte comerciale. Mai 2021 este termenul când primele maşini de serie vor fi livrate primilor clienți comerciali.

GENEVA 2019: Reportaj special cu mașina lui Putin! Noul AURUS Senat – prima impresie!

– Câte precomenzi pentru mașina AURUS Senat există acum?

– Acum există mai mult de 700 de cereri, dintre care 65 sunt în faza precontractuală – aceștia sunt clienți care sunt gata să încheie un contract de achiziţie.

– Care sunt planurile pentru dezvoltarea unei rețele de dealeri în Rusia?

– După standardele la care în prezent cădem de acord, showroom-ul Avilon-Legend urmează să se deschidă în a doua jumătate a anului curent. Cred că se va întâmpla toamna.

– Sankt Petersburg se regăseşte printre planuri?

– Potențial, geografia poate fi complet diferită, iar Sankt Petersburg, posibil cea mai apropiată. De asemenea, sudul Rusiei este destul de posibil, dar nimeni nu spune că nu va exista nicio cerere în Ural și după el. Prin urmare, sarcina nu se referă atât la crearea unei rețele de dealeri, ci la crearea condițiilor pentru service, întreținerea mașinilor care vor merge la un potențial cumpărător. Și poate apărea oriunde în vasta noastră țară, pentru că oamenii care vor fi interesați și își pot permite nu trăiesc neapărat doar la Moscova și Sankt Petersburg.

– Dar Sankt Petersburg, după cum am înțeles, se încadrează totuși în această logică.

– Cred că da.

– Există puncte de referință în timp?

– Cred că vom stabili încă două locații cheie până la sfârșitul acestui an. Dar, din nou, cheia este în centre de deservire.

Servodirecţie hidraulică şi motor Euro 5?! Caracteristicile detaliate ale noului AURUS Senat

– Ok. Aveţi vreun feedback de la garajul cu destinație specială de la Kremlin în vederea exploatării mașinilor?

– Sunt sigur că au o colaborare strânsă cu cei de la NAMI.

– Ce observaţii sunt expuse de colegi cu privire la automobil?

– Nu pot spune decât că sunt conștient de comunicarea care este. Acesta este un proces foarte corect pentru a înțelege cum să dezvolți în continuare un proiect, un produs.

– Câte mașini a comandat garajul cu destinație specială pentru acest an?

– Aceasta este o întrebare pentru garajul cu destinație specială. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că NAMI acoperă nevoile clientului principal în conformitate cu planul.

(video/update) S-a renunţat la SUV-urile G-Glass? Escorta prezidențială rusească a fost actualizată

– Din ce categorii de consumatori vedeți cel mai mare interes pentru mașină?

– Există interes atât între reprezentanții organismelor de stat la nivel regional și federal, cât și în mediul de afaceri. Dacă te uiți la partenerii noștri cu care lucrăm, atunci aceștia sunt reprezentanți ai tuturor direcțiilor.

– Pentru clienții comerciali, la început, va fi disponibil doar sedanul AURUS Senat sau şi limuzina?

– Vor fi disponibile ambele automobile.

– Și când va putea fi cumpărat SUV-ul Komendant?

– În mai 2021, primele autoturisme AURUS Senat pentru clienții privați ar trebui să părăsească liniile de asamblare ale uzinei Sollers din Elabuga şi cred că după un interval de 14 luni se va întâmpla la fel şi în cazul lui Komendant.

– Este prea devreme să vorbim despre prețuri pentru Komendant?

– E un pic devreme, da. Suntem abia în procesul de formare. Cred că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea unul preliminar. Și am spus despre Senat – în configurația de bază costă 18 milioane de ruble.

– Care este aproximativ plafonul costului unei astfel de mașini?

– Totul depinde de configurație. Să presupunem că o persoană dorește să realizeze un habitaclu cu tapiţerie în baza preferinţelor individuale. De ce nu? Prin urmare, răspund – nu există un plafon.

– Este posibilă interconectarea bazei de componente pentru SUV-ul AURUS Komendant și așa-numitul “Prado rusesc” (noua generaţie Patriot) de la UAZ?

– Având în vedere că AURUS are o ideologie tehnologică modernă și flexibilă, soluții de proiectare care vor fi actualizate constant, cred că dezvoltările AURUS pot constitui baza altor jucători de pe piață. Poate că, la rândul lor, vor putea folosi și altceva. Ar trebui să se înțeleagă că, în acest moment, sunt proiecte diferite. În viitor, aceasta este o problemă a segmentelor de piață și a economiei.

– Cât de rațională este ideea de asamblare suplimentară a acestor mașini, în special de Komendant-uri, în Emiratele Arabe Unite?

– Dacă vorbim despre mașina de bază, din punctul de vedere al soluțiilor constructive nu există niciun motiv. Este posibil să facem câteva versiuni speciale, etc., dar la moment vom face față complet acestui lucru local, în Rusia, pentru a furniza clientului o mașină la cheie.

(foto) Noul AURUS Komendant: Iată cum ar arăta concurentul lui BMW X7 şi Mercedes-Benz GLS

– Aveți feedback din partea conducerii superioare din Emiratele Arabe Unite, căreia o limuzină AURUS i-a fost înmânată acum un an la DefExpo din Abu Dhabi? Ce spun arabii?

– Colegii oferă un feedback, ceea ce este extrem de important, deoarece a fost una dintre primele maşini create și este necesar să se țină seama de specificul regiunii în care este folosită, unde condițiile climatice sunt complet diferite. Prin urmare, există o interacțiune mai mare pentru a antrena specialiști la nivel local pentru deservire. Recent, colegii și partenerii noștri de la fundația Tawazun, cu o delegație destul de reprezentativă, au vizitat Moscova. Au studiat doar mașina, iar specialiștii NAMI i-au ajutat să înțeleagă mai bine specificul.

– Ce le place la mașină?

– Puterea, stilul, designul. Dar, în general vorbind, gusturile în Orientul Mijlociu constituie o problemă delicată.

– Și ce vă cer să îmbunătățiți?

– Individualizarea interiorului, schemele de culori de acolo. De făcut posibil personalizarea mașinii cât mai mult posibil. Dar acest lucru se va putea realiza individual pentru fiecare comandă. Astăzi se lucrează foarte strâns. Partenerii noștri, care sunt acționari ai AURUS, reprezintă o regiune mare, mai mult de 20 de țări, așa că pentru noi acesta este unul dintre punctele cheie de interacțiune pentru implementarea părții comerciale a proiectului.

– Primele livrări la export vor fi în Emirate sau, poate, în Europa?

– Nu cred că în Europa. Cel mai probabil în Orientul Mijlociu. Și ar fi corect, având în vedere faptul că acesta este partenerul nostru principal, în primul rând pentru a le satisface comanda. Deși poate exista o anumită linie paralelă din punct de vedere al comenzilor în țările vecine și așa mai departe. Dar prioritatea, desigur, este pentru partenerii noștri.

Câteva companii sunt împotriva introducerii maşinilor mărcii AURUS în Europa. Motivul se ascunde în denumire

– Au deja o comandă?

– Desigur.

– Câte maşini vor să cumpere?

– O cotă destul de mare. Dar, deocamdată posibilitățile de aprovizionare sunt limitate. Pentru noi, este din nou extrem de importantă calitatea produsului pe care îl vom oferi acolo.

– Când va fi posibil de livrat primele mașini către clienții din Emirate?

– Până acum nu pot răspunde decât pentru Senat, dar în 2021 la sigur câteva dintre primele comenzi vor merge acolo. Sper însă că, cu toate oportunitățile posibile ale NAMI, câteva întrebări se vor rezolva, şi anul acesta la fel s-ar putea întreprinde ceva în acest sens.

(video) Putin i-a arătat unui prinţ arab limuzina sa, inclusiv interiorul: „E mai mult decât un Mercedes”

– China rămâne o prioritate pentru companie ca un fel de fereastră pentru intrarea pe piețele asiatice, având în vedere răspândirea coronavirusului?

– În 2021, vom încerca cu siguranță să participăm la Salonul Auto Internaţional de la Shanghai. Sper că problema care afectează întreaga planetă va fi până atunci rezolvată. Desigur, China este una dintre piețele foarte interesante pentru noi, precum întreaga Asie de Sud-Est, precum și Orientul Mijlociu.

– S-a spus în mod repetat despre posibilitatea de a face unele variante ale mașinilor AURUS complet electrice. Este posibil şi rentabil? Când pot apărea astfel de mașini?

– Aşadar: constructiv, soluția a fost deja pusă în platforma actuală. Dacă avem un tren de rulare hibrid, atunci poate fi şi complet electric, iar specialiștii noștri de la NAMI pot confirma asta. Va depinde într-un final de cerere. Adică, răspunzând la întrebare, da, este posibil! Din punct de vedere tehnic, acest lucru este rezolvabil, iar din punct de vedere al unei strategii de produs este mai mult o întrebare a necesităților.

– Vor exista şi alte motoare cu ardere internă pentru maşinile AURUS, diferite de cel dezvoltat împreună cu Porsche? De care și când?

– Sunt sigur că o vom face. Dar din nou, e problema timpului și a dezvoltării liniei de produse. Până atunci să învățăm ce am planificat astăzi.

(video) Cum a fost făcut AURUS Senat. Imagini din procesul de producţie a maşinii

– Există modificări în structura acționarilor companiei în planuri?

– Bineînțeles, neapărat. Astăzi suntem în faza de analiză și de căutare a partenerilor potriviți – atât ruși, cât și străini. Adică nu ne vom opri aici, nu avem restricții. Acesta este un proiect internațional.

– În acest caz, poate veți opta pentru IPO (ofertă publică iniţială)?

– De ce nu. Dar mai întâi lăsaţi-ne să realizăm etapele iniţiale ale proiectului. Pentru a ieşi la bursă trebuie întâi vândute maşini.

– Pe baza căror factori au fost evaluate acțiunile cumpărate de fondul Tawazun? (36% pentru 110 milioane de euro)?

– La fel cum sunt evaluate proiectele mari – după potențial și așa mai departe.

– Aveți de gând să începeți să vindeți decapotabile din familia AURUS?

– Potențial, suntem gata să vindem decapotabile, dar totul are timpul său. Această nișă este destul de specifică.

– Vor participa aceste mașini la parada din 9 mai anul acesta?

– Desigur, ar trebui să fie la paradă, în special la aniversarea celor 75 de ani de la Marea Victorie.

(video) Noul AURUS Senat Cabriolet a fost astăzi prezentat oficial

– Monovolumul AURUS – familia Arsenal este până acum văzută doar în coloana de escortă a înalților oficiali. O astfel de mașină va fi oferită clienţilor privați, vedeți cererea potențială pentru aceasta?

– Pentru Arsenal nu există planuri la moment de a-l vinde clienților comerciali. Să vedem cum se va dezvolta piața. Cel mai important lucru pentru noi este să nu ne îndepărtăm de strategia produsului, adică să nu o extindem fără să fi stăpânit ce avem de stăpânit și să privim mai departe. Arsenal prezintă destul de mult interes în Orientul Mijlociu. Dar nu-l includem până acum în planuri.

(foto) Monovolumul AURUS Arsenal şi sedanul AURUS Senat, fotografiate îndeaproape pe străzile Moscovei

– Ați văzut o comparație între AURUS Limousine și Cadillac One, în care se deplasează președintele american Donald Trump? Unii fac comparații în favoarea mașinii noastre.

– Este îmbucurător faptul că astfel de comparații sunt făcute în favoarea mărcii AURUS. În orice caz, este destul de dificil să compari produsele aici – totul se schimbă, tehnologia avansează. Nevoile și provocările pe care le prezintă acest tip de transport se dezvoltă și ele. Suntem încântați de faptul că comunitatea de experți constată avantajul mașinii noastre.

– Aveți de gând să vă cumpărați un AURUS?

– Dacă aș avea vreodată ocazia mi-ar plăcea să cumpăr o maşină.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) „Este un coş de gunoi!” Erik Davidovich, despre noul AURUS Senat, maşina pe care o are şi Putin

(video) Premieră: Noul Hongqi H9 – mai tare decât AURUS-ul rusesc şi un concurent pentru S-Class

(foto) Primul program de tuning pentru noul AURUS Senat ar putea veni la fel din Rusia

Iti place articolul?