Caracteristicile noului AURUS Arsenal blindat! Maşina poate fi condusă doar cu permis de categoria C

Institutul rusesc NAMI, dezvoltatorul maşinilor AURUS, a emis o omologare de tip de vehicul pentru modelul Arsenal (nume de cod EMP-4125). Un aşa-zis OTTS a fost întocmit pentru model încă în ziua de 11 august, însă în baza de date a Rosstandart a apărut abia acum câteva zile.

OTTS este un document care oferă dreptul de a fabrica și de a vinde mașini în Rusia și în alte țări din Uniunea Economică Euroasiatică. Interesant este că pentru Arsenal a fost emis unul fără termen de valabilitate, dar cu o limitare a volumului de producție – nu mai mult de 100 de unităţi! Pentru eventuale loturi va fi necesar un alt OTTS.

Caracteristici cheie dezvăluite în premieră:

  • Măsoară 5.980 x 2.020 x 2.090 x 3.550 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Pentru comparaţie, ampatamentul unui Senat este de 3.300 mm. Însă ecartamentul celor două modele este identic – 1.700 mm.
  • Arsenal este certificat la acest moment numai sub forma unei mașini blindate speciale. Un model civil, care ulterior ar putea fi produs în serie, încă nu este înregistrat. Greutatea vehiculului în cauză este de 4.950 kg, iar cea maximă permisă – 5.715 kg!
  • Nu este capabil să tracteze remorci.
  • Are un habitaclu dedicat pentru până la opt pasageri în formula 2+2+2+2, pe patru rânduri de scaune! Conform unor imagini dezvăluite anterior în spaţiul online, primele două scaune sunt montate standard, următoarele două sunt întoarse la 90 de grade spre ieşirea prin uşile laterale glisante, următoarele două sunt montate cu orientare înainte, iar cele de pe ultimul rând sunt întoarse contra direcției de mișcare!
  • Poate fi condus doar cu permis de conducere valabil pentru categoria C.
  • Maşina este pusă în mişcare de o unitate de propulsie hibridă de tip paralelă, fără încărcare de la o sursă externă. Moduri de operare prevăzute:
    • pornirea motorului cu ardere internă cu ajutorul motorului electric (maxim 63 CP) poziţionat între benzinar şi cutia de viteze cu nouă trepte;
    • numai funcţionarea motorului cu ardere internă;
    • combinat (putere simultană provenită de la motorul cu ardere internă și cel electric);
    • modul de încărcare a bateriei cu energie generată de motorul cu ardere internă.
  • Sub capotă are un V8 biturbo de 4.4 litri, care livrează 598 CP la 5.500 rpm şi 880 Nm de cuplu între 2.200 şi 4.750 rpm. Poate consuma doar benzină cu cifră octanică minimă 98!
  • Fiind făcut pe platforma lui Senat, asta înseamnă că are suspensii independente pe ambele punţi şi nu există niciun fel de perne de aer. De asigurarea unui confort vor răspunde nişte arcuri şi amortizoare pe bază de gaz. La fel pe ambele punţi există nişte stabilizatoare anti ruliu.
  • Servodirecţia este una hidraulică, iar tracţiunea – integrală permanentă. Mecanismele de frânare conţin discuri ventilate pe toate roţile.
  • Roţile-i măsoară 255/55 R20C.
  • Printre altele are: sistem integrat de ventilație, încălzire și climatizare; geamuri frontale acţionare electric; blocare centralizată; oglinzi exterioare cu încălzire și reglare electrică; soft close pentru uşile frontale; coloană de direcție reglabilă electric pe înălţime şi adâncime; volan încălzit; priză la 230V şi 12V; priză de 12V; porturi USB pentru încărcare și transfer de date; sistem de încălzire auxiliară a motorului şi interiorului; interfon; asistent de menţinere în rampă; senzori de parcare; ETC, EBD, ESC; camere cu vizualizare la 360 de grade şi de la înălţimea unui zbor de pasăre; dispozitiv pentru apeluri de urgență; control de la distanță al alarmei și al accesului fără cheie; mânere exterioare cu iluminare; parbriz cu încălzire şi senzor de ploaie; sistem de monitorizare a presiunii în anvelope; lumini speciale de avertizare albastre (la cerere); opțiuni suplimentare de protecție (la cerere).

Cum arată la interior Arsenal poţi vedea într-unul dintre filmuleţele de aici.

Vezi şi: Servodirecţie hidraulică şi motor Euro 5?! Caracteristicile detaliate ale noului AURUS Senat

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2021/09/aurus-arsenal-specs.pdf”]

Cmentariile sunt închise