(foto) Cum şi unde este asamblat manual noul AURUS Senat. Tur virtual online

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania rusească AURUS a realizat pentru comunitatea de fani, dar şi pentru persoanele pur interesate, un tur virtual al liniei de asamblare a fabricii din Elabuga (Tatarstan), unde sunt produse sedanurile Senat. Excursia constă din câteva zeci de panorame la 360 de grade care detaliază procesul de asamblare a primului model al mărcii.

Puteți vedea, de exemplu, cum sunt asamblate interioarele, cum sunt instalate motoarele și cum este verificată calitatea finală.

Aflăm astfel că a lui Senat caroserie finisată – gata sudată şi vopsită – este livrată spre linia de asamblare, pe care se instalează mai întâi izolația fonică, se instalează cablajul și sunt integrate componentele electronice. După aceea, sedanul primește toate geamurile necesare printr-un proces parțial robotizat.

În continuare, Senat primește un interior cu drepturi depline și numai după aceea, pe o platformă, merge la locul de “mariaj” cu şasiul. Zona în cauză este suplimentată cu alte trei de subansamblu, unde unități individuale care sunt parte atât a motorului, a transmisiei, precum şi a suspensiei sunt asamblate.

După asamblarea finală, sedanurile sunt trimise la o secție de control a calității, acolo unde sunt monitorizate atât funcționarea sistemelor electronice, cât și a motorului, dar și performanța acestora. Zona dată are, de exemplu, un stand dinamometric, un punct de verificare a vopselei şi o staţie de control a etanșeității cabinei.

Majoritatea operatorilor de pe linia de asamblare sunt echipați cu tablete speciale cu instrucțiuni detaliate pentru anumite domenii de lucru.

La momentul de faţă, conform acestui tur virtual, se poate face o plimbare online doar pe linia de asamblare, dar cei de la AURUS planifică pe viitor să admită spectatori şi în acele locuri în care sunt sudate şi vopsite caroseriile.

Amintim că pe aceeaşi linie de asamblare va ajunge în acest an, conform planurilor, SUV-ul Komendant.

Vezi neapărat şi primul nostru contact cu AURUS Senat:

Cmentariile sunt închise