Alarmă falsă! În Moldova NU revine vârsta limită de 7 ani pentru importul automobilelor

(update, ora 17:07) Alarmă falsă! În Moldova NU revine vârsta limită de 7 ani pentru importul automobilelor!

Într-o reacție pe marginea subiectului, deputatul Radu Marian ne-a comunicat că acest proiect de lege a fost introdus astăzi în ordinea de zi a şedinţei Parlamentului doar pentru formalitate!

“Deoarece avem un Parlament nou, trebuie să scoatem proiectele vechi din proces”, a precizat alesul poporului.

Conform Regulamentul Parlamentului, dacă după înregistrare în Parlament, un proiect de act legislativ nu a fost examinat şi adoptat în decursul legislaturii în care a fost înregistrat, inițiativa legislativă devine nulă.


(ştire iniţială, ora 9:37) Veste bună? În Moldova revine vârsta limită de 7 ani pentru importul automobilelor

Astăzi, 9 septembrie, în prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă, în ordinea de zi este inclus un proiect de lege care datează tocmai din decembrie 2016! Atunci el a fost votat într-o primă lectură şi din careva motive s-a uitat de el, astfel încât nu a mai fost votat într-o a doua lectură şi ultima.

Scopul proiectului este ca să fie interzis importul autoturismelor şi autovehiculelor mai vechi de șapte ani, care sunt incluse în poziţia tarifară 8703 (în mare parte cele de până la 3.5 tone şi cu maxim 9 locuri).

Amintim că Guvernul precedent a operat modificări în Codul Fiscal, astfel încât de la 1 ianuarie 2021 este permis importul de autovehicule cu o vârstă ce depășește 10 ani, fără ca să existe un plafon. În schimb, cu cât maşina este mai veche, cu atât mai mulţi bani importatorul este nevoit să achite statului pentru vămuire.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi: (doc) Peste 82% dintre mașinile din Moldova sunt mai vechi de 10 ani! Autorităţile concep un regulament în privinţa celor scoase din uz

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/